Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Weer duizenden Belgen de straat op voor klimaat

Voor de zevende donderdag op rij zijn in België duizenden klimaatspijbelaars de straat op gegaan. Voornamelijk Belgen, maar ook scholieren uit andere landen waren in de Brusselse straten te vinden.

Niet genoeg tijd

De politie schatte dat er zo’n 7500 aanwezigen waren, vorige week lag dat aantal nog op 11.000. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg was ook in de stad, ze had eerder op de dag een toespraak gehouden voor EU-politici. Daarin riep ze hen op in gesprek te gaan met wetenschappers en de klimaatdoelstellingen aan te scherpen. Want „er is niet genoeg tijd om te wachten tot we volwassen zijn".

De Brusselse politie moest eraan te pas komen om haar te beschermen. Thunberg was de eerste die school verzuimde om aandacht te vragen voor het klimaat en de opwarming van de aarde. Ze had als doel politici tot meer actie te bewegen betreffende die onderwerpen. De 16-jarige scholier liep mee in de Belgische mars.

Ook in andere steden in België waren kinderen op de been. In Genk werden bijvoorbeeld zo’n 5000 scholieren verwacht.

In Nederland werd er onlangs ook gedemonstreerd voor het klimaat. Duizenden scholieren reisden af naar Den Haag om op het Malieveld bijeen te komen met spandoeken en teksten. Daarna werd er een klimaatmars gelopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.