Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

VW e-Golf meest populaire elektrische auto

Misschien dat het praten over en staken voor het klimaat eraan heeft bijgedragen? Een positieve ontwikkeling is het in ieder geval: we zijn massaal meer geïnteresseerd in het rijden in elektrische auto’s. Zo blijkt uit onderzoek van autozoekmachine gaspedaal.nl dat het aantal zoekopdrachten in januari 2019 ten opzichte van januari 2018 met 93 procent is gestegen.

Er werd onder meer gezocht naar de maximale prijs van een elektrische auto. Hier werd ook duidelijk dat het budget dat de autozoeker wil uitgeven aan een tweedehands elektrische auto gemiddeld met ruim €3.000 is gestegen. Op 1 januari 2018 werd er nog gezocht naar auto’s met een gemiddelde van €19.272, 31 december lag het maximale budget op €22.583.

Elektrische auto’s meer in trek bij mannen

De auto waarnaar het meest werd gezocht is de Volkswagen e-Golf, gevolgd door de Nissan Leaf en de Hyundai Iconic. Hieronder een overzicht van de top 5:

  1. Volkswagen e-Golf
  2. Nissan Leaf
  3. Hyundai Iconic
  4. Renault ZOE
  5. Volkswagen e-Up!

Bij zowel mannen, als vrouwen zijn de elektrische auto’s in populariteit gestegen. In vergelijking met 2018 toonden 89 procent van de mannen meer interesse, tegenover 67 procent van de vrouwen. Bij vrouwen is de interesse weliswaar minder hard gestegen, maar kan er evengoed worden gesproken over een flinke toename.

Elektrische autozoeker vaker 45 plus

Opvallend is dat het voornamelijk vijfenveertigplussers zijn die op zoek zijn naar meer informatie over elektrische auto’s. Bij personen onder de 45 jaar lijkt de interesse in elektrische auto’s zelfs af te nemen in vergelijking met het jaar daarvoor. Personen onder de 35 jaar hebben daarentegen juist meer vertrouwen in de elektrische auto. 39 procent van deze doelgroep verwacht dat het Nederlands wagenpark in 2038 volledig elektrisch is. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde, daarvan verwacht 35 procent van de consumenten dat het wagenpark over twintig jaar volledig elektrisch is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.