Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

VS onderschept grootste lading methamfetamine ooit

Amerikaanse douaniers zijn aan het begin van dit jaar aanwezig geweest toen een stukje geschiedenis werd geschreven. In twee containers in de haven van Long Beach in Californië is de grootse crystal meth-vondst in de geschiedenis van de Verenigde Staten gedaan. In dozen die volgens de labels geluidsapparatuur zouden bevatten, werd ruim 1700 kilo methamfetamine gevonden, ook bekend als ‘ice’.

Ice-tsunami

De zending was bestemd voor Australië. Volgens een politiewoordvoerder is met de vondst een ‘ice-tsunami’ in Australië voorkomen. De drug is razend populair aan de andere kant van de wereld en eist vele dodelijke slachtoffers. Steden worden daar gekscherend ‘Antarctica’ genoemd omdat er zoveel ‘ice’ is.

De hoeveelheid methamfetamine was voldoende voor 17 miljoen ‘porties’. Het spul was ruim 800 miljoen euro waard. Behalve methamfetamine zat in de containers ook 5 kilo heroïne en 25 kilo cocaïne verborgen, bij elkaar ruim 7 miljoen euro waard.

Drugskartel

De drugs werden al op 9 januari gevonden, maar de vondst is nu pas bekendgemaakt. In Australië zijn zes mensen opgepakt, onder wie twee Amerikanen. De autoriteiten denken dat de drugs afkomstig waren van een drugskartel in Mexico, dat zou samenwerken met criminele motorbendes in Amerika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.