Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 feb 2019 / 18:16 uur

Vrouw parachute-ongeluk gevonden door scouts

De vrouw die eerder vandaag neerstortte met haar parachute, is gered door een groepje jongens van de scouting. Ze vonden de vrouw in het bos en belden gelijk de hulpdiensten. „Eerst dacht ik dat ze dood was."

Spaghetti-avond

De parachute van de vrouw was niet open gegaan. Met een groep van vijftien andere ervaren parachutespringers was ze vanaf het Belgische vliegveld Spa-La Sauvenière vertrokken. Toen het tijd was om de parachutes te openen, lukte dat bij de 50-jarige vrouw niet. Haar val werd gelukkig gebroken doordat ze in de bomen belandde, schrijft HLN

„We zagen een lichaam liggen, een vrouw", vertelt de 15-jarige Louis Ledoux. „Ze lag in een onnatuurlijke houding, met haar benen in de verkeerde richting. We hebben de hele tijd op haar ingepraat, haar gegarandeerd dat alles goed zou komen." Twee leden van de parachuteclub voegden zich al snel bij hen en de ambulance was ook snel ter plaatse.

„We hebben het gevoel dat we haar leven hebben gered. Als ze 100 meter verder in het bos gelegen, zouden we haar niet gezien hebben en dan was het misschien slechter afgelopen. We zouden graag op de hoogte blijven van haar toestand, en als ze tegen die tijd beter is, willen we haar graag uitnodigen op onze jaarlijkse spaghetti-avond", aldus de jonge scouts.

Waarom de parachute niet opende is onduidelijk. De vrouw ligt gewond in het ziekenhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vrouw parachute-ongeluk gevonden door scouts
Sluiten