Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Vrouw (72) valt in Spanje in diepe illegale waterput

In de Spaanse regio Andalusië – waar vorige maand de jonge Julen overleed – is andermaal iemand in een diepe put gevallen. Het gaat om een 72-jarige vrouw in het dorpje Villanueva del Río y Minas bij Sevilla. Ze is inmiddels levend uit het gat gehaald.

De omstandigheden waren ondanks de diepe val een stuk gunstiger dan enkele weken eerder. Zo was de put waarin ze viel slechts 26 meter diep en bovendien redelijk breed, waardoor de brandweer snel in actie kon komen.

Onderkoeld

Uiteraard was ze niet in al te beste conditie, toen ze uit de put kwam. Ze was onderkoeld en is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies heeft plaatsgevonden.

Naast Julen en dit ongeluk, werd er op 26 januari een 45-jarige man dood gevonden bij een put in Villanueva del Trabuco bij Málaga. Oorzaak hiervan zijn de vele illegale en gevaarlijke putten in Spanje, die hierdoor enorm onder de aandacht van het publiek zijn gekomen. Meer dan 5.000 vrijwilligers proberen op dit moment illegale waterputten op te sporen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.