Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 feb 2019 / 10:49 uur

Vijf Hitler-aquarellen onder de hamer in Neurenberg

Op een veiling in Neurenberg gaan zaterdag vijf aquarellen onder de hamer die getekend zijn door Adolf Hitler. De duurste van de tekeningen heeft een startprijs voor het bieden van 45.000 euro.

63 onderzochte werken

Eerder deze week werden er bij het veilingshuis in de Duitse stad 63 aquarellen in beslag genomen. Er wordt geclaimd dat deze ook van de hand van Adolf Hitler zijn, maar dat wil men eerst onderzoeken.

Van die 63 hadden er deze zaterdag ook 26 geveild moeten worden, maar dat feestje lijkt dus even te moeten worden uitgesteld totdat het Openbaar Ministerie de kunstwerken heeft onderzocht. Als de kunstwerken niet echt van Hitler blijken te zijn, dan wordt onderzocht of de eigenaren die hadden kunnen weten en in welke mate zij hier verantwoordelijk voor kunnen worden gesteld.

Rieten stoel

Overigens worden er op de veiling meer items aangeboden, die betrekking hebben op hem. Zo gaat er een rieten stoel waarin een swastika is verwerkt ook in de verkoop. Deze zou Hitler zijn eigendom zijn geweest.

De veiling is voor de start al berucht. Onder andere de burgemeester van Neurenberg heeft zich laatdunkend uitgelaten over het evenement. Hij noemde de veiling stijl- en smakeloos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf Hitler-aquarellen onder de hamer in Neurenberg
Sluiten