Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Veganistische ouders laten hun baby verhongeren

Een Amerikaans stel uit Florida wordt ervan beschuldigd hun baby zwaar te hebben verwaarloosd. De vijf maanden oude baby was na zijn geboorte nog niet eens een pond aangekomen.

Een goed voedingspatroon is ontzettend belangrijk, helemaal voor pasgeboren kinderen, die moedermelk of flesvoeding nodig hebben. Maar van het stel kreeg de baby alleen een soort aardappelpapje per dag. Zo bleef het gewicht van de baby steken op 4,8 kilo.

‘Dicht bij de dood’

Hoe de zaak precies aan het licht kwam, is niet bekend. Maar de politie trof het baby-tje woensdag erg vermagerd aan. De ribbetjes staken door het vel en de baby kon zich door uitputting amper bewegen, schrijft AD. „Ik heb nog nooit een kind gezien dat zo dicht bij de dood stond”, zegt lokale politieagente Lauren Watson.

De politie bracht de baby naar het ziekenhuis. Op donderdag was het kind al een halve pond zwaarder door de vloeistoffen die hem werden toegediend.

Verwaarlozing

De jonge ouders Julia French (20) en Robert Buskey (31) wordt verwaarlozing van hun kind ten laste gelegd. De dokters zouden de opvoeders hebben geadviseerd om de baby organische flesvoeding te geven, maar dit advies negeerden de ouders.

Ze voedden de baby daarentegen met een aardappelpuree-papje, naar een recept dat de 20-jarige moeder online had gevonden. De baby wordt opgevangen door de staat en de ouders zitten voorlopig vast in de gevangenis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.