Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 feb 2019 / 05:58 uur

Veel ouders houden hun kind online nauw in de gaten

Check jij weleens wat je kind op ’t internet aan het uitspoken is? Dan ben je niet de enige. Ruim 80 procent van de ouders zou hun vlees en bloed online nauwlettend in de gaten houden, meldt het AD.

Alles wordt gecheckt

Het blijft niet alleen bij af en toe de socialmediakanalen checken: de helft controleert ook het mobieltje van hun kind. Ze checken daarbij appjes en sociale media, blokkeren bepaalde inhoud, weigeren apps of games te kopen omdat hun kind hier nog te jong voor is én een op de vijf ouders volgt wel eens de locatie van zijn kind via gps. Wanneer kinderen ouder worden, wordt de controle overigens minder: 32 procent van de ouders houdt kinderen van 16 of 17 jaar oud nog goed in de gaten.

Veilig internetgebruik

AD deed onderzoek onder ruim tweeduizend ouders en tieners van 12 tot 17 jaar oud, uitgevoerd door Safer Internet Centre Nederland. Dit platform werkt onder meer samen met Mediawijzer en vraagt dinsdag, tijdens de internationale Safer Internet Day, aandacht voor veilig internetgebruik onder jongeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel ouders houden hun kind online nauw in de gaten
Sluiten