Metro
Metro Nieuws 7 feb 2019 / 11:50 uur

Twintig schoten bij schietpartij politie Amsterdam

Op videobeelden zijn tientallen schoten te horen van de schietpartij in Amsterdam woensdagavond. Een 31-jarige Amsterdammer werd door agenten neergeschoten, waarbij hij overleed. Een voorbijganger raakte gewond.

Twintig schoten

Het Parool heeft meerdere filmpjes van omstanders gezien, waarop te zien en te horen is dat er zeker twintig schoten zouden zijn gelost. Of de neergeschoten man zelf ook schoten heeft gelost, wil een woordvoerder van de politie niet zeggen. Het lijkt niet om een bekende van de politie te gaan.

Woensdagavond kregen agenten een melding over een man die in de buurt van De Nederlandsche Bank mensen zou bedreigen met een vuurwapen. Eenmaal ter plaatse liep de man met getrokken wapen op de agenten af, waarna zij het vuur op hem openden. Een voorbijganger, die op dat moment langsfietste, raakte daarbij gewond aan zijn been.

Een woordvoerder van De Nederlandsche Bank liet weten dat het incident „naar het zich laat aanzien" niets met de bank te maken heeft.

Reageer op artikel:
Twintig schoten bij schietpartij politie Amsterdam
Sluiten