Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Tiener in coma bevalt onverwacht van kind

In het Britse plaatsje Oldham is een tiener in coma plotseling bevallen van een meisje. Ze raakte in coma na een hevige hoofdpijn en had er geen idee van dat ze zwanger was.

De 18-jarige Ebony Stevenson voelde zich niet lekker, en werd daarom na een aantal epileptische aanvallen naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal in coma ontdekte de doktoren dat het meisje zwanger was. Haar ongeboren kind zat ‘verstopt’ in haar dubbele baarmoeder.

Een wonder

Volgens de BBC hield een van haar baarmoeders de menstruatie tijdens de zwangerschap op gang, terwijl in de andere baarmoeder een kindje groeide. De baby groeide naar achter en daarom was er geen buikje te zien. Dit is een afwijking genaamd Uterus Didelphys en houdt in dat de baarmoeder in tweeën is gedeeld door een verticaal tussenschot.

Toen de tiener na vier dagen ontwaakte uit haar coma, was ze plotseling moeder van een meisje. „Kennis maken met mijn kind was zo onwerkelijk. Een soort ’buiten-het-lichaam’ ervaring. Het is een absoluut wonder en ik zou Elodie voor geen goud willen missen.” Volgens de dokteren heeft de tiener een gezond kind op de wereld gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.