Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Stuk muur valt 9 verdiepingen: man zwaargewond

In Leiden is een bouwvakker donderdag zwaargewond geraakt nadat een stuk binnenmuur op de bouwplaats van negen verdiepingen hoog naar beneden viel. De man raakte zwaargewond aan zijn benen.

Volgens het Leidsch Dagblad gaat het om een stuk gevel van zo’n dertig bij veertig meter, uit de bovenhoek van een oud fabrieksgebouw dat verbouwd wordt tot appartementencomplex. Het gaat om het fabriekgebouw de ‘Meelfabriek’ aan de Oosterkerkstraat.

Bloedverlies

Het geveldeel stortte naar binnen en raakte de bouwvakker die nietsvermoedend aan het werk was. De toegesnelde politie heeft een tourniquet aangelegd bij de man, zodat hij niet meer bloed zou verliezen dan hij al had gedaan. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar het lijkt erop dat de man met een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Hier wordt hij verder behandeld aan zijn verwondingen.

Andere aanwezige bouwvakkers hebben slachtofferhulp gekregen. De oude fabriek is verboden terrein tot Bouwtoezicht oordeelt dat het veilig is om er weer aan het werk te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.