Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 18 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Sluiting dreigt voor scholen in krimpregio’s

De organisatie voor Voortgezet Onderwijs (VO-raad) is bang dat middelbare scholen in de krimpregio’s binnenkort verleden tijd zijn. Ze wil daarom dat de overheid meer geld gaat investeren in de middelbare scholen daar, zo zegt voorzitter van de raad Paul Rosenmöller in het Algemeen Dagblad.

Te ver reizen

Vanwege een tekort aan leerlingen dreigt er sluiting voor scholen in Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland, Zeeland en Limburg. Dit zou betekenen dat kinderen in de toekomst niet meer op hun fietsje naar school kunnen, omdat ze te ver naar school moeten reizen. Minister van Onderwijs Arie Slob trok vorig jaar al aan de bel en riep de scholen op om meer met elkaar te gaan samenwerken.

Meer budget

Volgens Rosenmöller zou een dergelijke samenwerking of het samengaan van de scholen een oplossing kunnen zijn. Daarnaast moet de overheid meer budget instellen voor scholen, zodat ze allerlei vormen van onderwijs kunnen bieden. „Het kan niet zo zijn dat er straks alleen goed onderwijs op redelijke afstand bestaat in de stad", aldus Rosenmöller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.