In het nieuws

Siliconen spons tot erotic VR: Huishoudbeurs is hot

Van alles wordt gevuld op de Huishoudbeurs. Monden, zakken, trolleys, containers... / ANP Freek van den Bergh

Foto van 'Iris Hermans'

18 FEB 2019

Hoe bedoel je, de Huishoudbeurs saai en alleen voor kort en pittig? Deze editie is heter dan ooit en voor elk wat wils, en wilds...

Trolleybeukers

Buiten staan tientallen lege touringcars uit alle uithoeken. Betuwe Express naast Lanting (uit Klazienaveen), Koninklijke Beuk naast De Kocktours, wat met het thema van dit jaar, Liefde & Lust in het achterhoofd, ongetwijfeld tot enig gegiechel bij de passagiers heeft geleid.

Het is alweer de 74ste editie van de bekendste beurs van het land. Veelal vrouwen, bewapend met trolleys in alle kleuren en printjes, de een nog groter dan de ander, en hun beste vriendin/zus/dochter struinen de hallen af van de RAI, op zoek van alles en nog wat. Wasmiddelen gaan als warme broodjes in Hal 1, evenals de hete broodjes Indonesische kip in hal 10.

Lekker draaien bij Omo

‘De gezien op tv!’-borden worden rap afgewisseld door microfoonverkopers die op luidruchtige doch ludieke wijze hun spullen aanprijzen en vooral het prijzenrad blijkt een populair instrument te zijn van vele merken om een extra dimensie aan hun waren te geven, begeleid door een vaak jonge, knappe quizmaster die de dames aanspoort hun geluk te beproeven. „Komt u lekker bij me draaien, lieve dames?” Het mag gezegd worden: deze editie is er een waar voor iedereen wel iets te vinden is en de sfeer is gezellig en gemoedelijk, en die enkele fanatieke trolleybeukers horen er gewoon bij.

Puur natuur

,,Het oogt frisser dit jaar”, vertelt een standhouder van diervoeding. ,,Minder kort en pittig, meer jong en hip.” Ook wordt dit jaar veel minder gevraagd ‘om gratis dingen voor nop voor de heb.’ ,,Andere jaren komen ze aangestormd met dé vraag der vragen. Of ze iets gratis mogen proeven... Als ik zeg dat ik alleen dierenspul heb, zijn ze nog bijna in staat het in hun mond te stoppen ook!” Kan overigens prima hoor, en hij breekt een stukje van een vissnackje af dat hij in zijn mond steekt, ,,smaakt heel puur natuur, wil je ook?” Er is weer meer geld te besteden, merkt hij, al heeft hij zijn ‘Alleen pinnen hier’ bordje weggehaald. ,,Vrouwen komen hier nog echt met cash geld. Daar hebben ze voor gespaard of ze hebben van manlief een bepaald bedrag meegekregen, dat bestaat nog echt.”

Zoveel prikkels... Even relaxen met het massagekussen

Klein maar fijn

Tussen alle grote stands, de een nog bonter versierd dan de ander, staat Milan Stassen van Fresh & Clean in zijn standhokje, of zijn huisje voor de komende week. Hij verkoopt flesjes brillenreiniger en hij doet zijn bedrijfsnaam eer aan, getuige zijn eigen frisse voorkomen en smetteloze bril, waarin je je eigen tanden kunt zien blinken. Door zijn persoonlijke aanpak valt hij op tussen de beursgiganten. Klein maar fijn, ,,ik vraag mensen met bril of ik ze mag poetsen.” Het werkt, ,,ik maak zeker wel zo’n tienduizend brillen schoon in zo’n week.”

Hij houdt van het beursleven, vertelt hij, terwijl zijn buurman van de regendouches naast hem komt staan. Het repetitieve kletterende geluid van de douche stroomt de oren in, maar nee, ,,ik hoef niet telkens te plassen, hoor!” Ze kennen elkaar van andere beurzen en zijn bevriend geraakt. ,,We zijn een soort circus, we reizen het hele land door en staan vaak met dezelfde mensen.” Van de Western and Countrybeurs tot de Seniorenbeurs in Veldhoven. De Huishoudbeurs is de afsluiter van het seizoen, ,,hierna beginnen de braderieën en buitenmarkten weer, heeft ook weer wat.”

Milan Stassen in zijn Huishoudbeurshuisje

,,He gap, straks een biertje doen?” high-fivet een andere standhouder hem. Mr. Fresh & Clean lacht, doen ze heus niet elke avond, ,,maar gezellig is deze beurs altijd wel.”

Siliconen

De beurs blinkt uit in de allernieuwste schoonmaakproducten. De stand met de gekleurde siliconen sponsjes trekt de aandacht. ,,Schuurt wel, krast niet, voor alle potten, pannen en keramische bakplaten.” Hij zingt het nog net niet, al zou hij dat maar wat goed kunnen, blijkt wanneer zijn collega een flyer in de hand drukt met Zanger Hans (mobiele nummer bij de redactie bekend) erop, die van alle beurzen thuis blijkt. Hans zelf lacht bescheiden en demonstreert hoe soepel het sponsje over de bakplaat gaat. Een stel komt bij hem staan en de vrouw knijpt in het sponsje van siliconen. Voelt lekker zacht, zo besluit ze, ,,heb jij weleens siliconen in je handen gevoeld?” vraagt ze haar vriend, die spontaan rood wordt en iets mompelt. Ze hoort het al niet meer, ze vraagt Hans hoeveel het kost (twee voor een tientje ‘en de derde cadeau’) en is daarna verkocht.

Van alle beurzen thuis: Zanger Hans en zijn siliconenspons

Bij de stand van Christine le Duc staan een moeder en dochter ‘helemaal uit Brabant’ uitgebreid de verschillende speeltjes te bewonderen. Het rubberen ‘eikelkapje’ ligt wel heel fijn in de hand. ,,Ik neem er eentje mee, jij ook een voor paps?” Moeders schudt haar hoofd, ,,we zijn geen achttien meer!” Waarna ze nog wel even toefluistert ‘dobbelstenen’ in huis te hebben, ,,gekocht op een vriendinnen tupperwareparty, maar dan voor speeltjes enzo.”

Favorietjes

Hoe later het wordt, hoe losser de sfeer. Vrouwen wringen zich in allerlei standjes bij een twisterspel, standhouders verleggen spitsvondig hun tekstgrenzen -,,dit schoonmaakmiddel is vetter dan vet”-, vele gratis shotjes vinden gretig aftrek. ,,Piemelrietjés, piemelrietjés.” Uit volle borst wordt het woord dat nog uren zal blijven nagalmen in menig hoofd, gescandeerd voor het rad van seksspeeltjesfortuin, waarbij je onder meer een pikante vibrator en dus de ‘favorietjes’ in fallusvorm kunt winnen.

Blijft leuk, dat Twister

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er. Zo zit onbedoeld grappig toevallig naast de stand van bloedbank Sanquin de stand van Beppy, die de touwloze tampon aan de vrouw brengt. Ooit bedacht voor ‘vrouwen uit het vak’, tegenwoordig ook door veel andere vrouwen gebruikt, ,,ideaal voor als je naar de sauna gaat bijvoorbeeld.”

Toilet Tapes

Of misschien wel dé innovatie in de toiletterie 2019, die pas vanaf mei bij Kruidvat ligt en met een naam die niet zou misstaan in een verfilming: Toilet Tapes. Nooit meer geklooi met het toiletblok ‘die vaak net niet helemaal lekker over de rand past’, want deze decoratieve blokjes plak je gewoon in je pot. Ze klinken en ruiken bijna als echte parfums (Dazzling Dutch, Lovely Lavender), maar er is meer, licht toiletman Oskar de Waal toe. ,,Wist je dat we in België en Nederland jaarlijks 250 miljoen plastic blokjes à 20 gram gebruiken? Met dit kleine ding in je toilet kun je dus op grote schaal bijdragen aan een beter milieu.”

Innovatie in de toiletterie

Op die van de RAI zijn ze nog niet te vinden. Wél: een lange rij bij de vrouwen, bij de mannen is het nagenoeg leeg. Een enkeling waagt het erop en duikt een deurtje verder in (,,ik voel me heel mannelijk vandaag”), de meesten wachten rustig hun beurt af, ondertussen met hun beste vriendin/zus/dochter een dilemma voerend of ze dat massagekussen/die magic wimpers/die naamsokken nou wel of niet moeten kopen.

Erotic VR

Met als thema Liefde & Lust mag het natuurlijk niet ontbreken. De Erotic VR Experience, dat er als voorproefje van de Kamasutrabeurs staat. Drie vrouwen op leeftijd lopen er stevig gearmd en heel snel langs, waarna ze in een schoolmeisjesgiechelbui uitbarsten en iets verder stil blijven staan. Niets voor hen, die nieuwerwetse gekkigheid, al is de middelste van het stel toch wel nieuwsgierig... Maar nee, ,,het kost ook drie euro, daar koop ik liever een broodje kroket voor.”

Heet, heter, heetst... De strippers in de Erotic VR Experience

D’Angelo en zijn collega die achter een scherm een korte stripact opvoeren, als je er een euro ingooit, zijn er wel nieuwsgierig naar. De knappe gespierde mannen lijken zo uit Temptation Island te zijn weggelopen en zijn ook meerdere keren als verleiders gevraagd, verklappen ze. Maar niet gedaan, knipoogt D’Angelo, ,,ik heb nu ook een vriendin, snap je.”

Ze nestelen zich in het VR-zitje en zetten de bril op. ,,Wow, gast, zie jij wat ik zie?” roepen ze bijna synchroon uit. Ja, want ze zitten plotsklaps allebei midden in een zeer erotische setting, aan het zwembad, omringd door naakte vrouwen die elkaar zeer grondig insmeren. ,,Ze gaan er wel voor, zeg, het is maar goed dat ik niet zo’n ding thuis heb”, grijnst zijn collega. ,,Dan kom ik nooit meer buiten.”


Boris Johnson opgenomen op intensive care

Boris Johnson is vanaf de eerste symptomen open geweest over zijn coronabesmetting / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Britse premier Boris Johnson ligt sinds maandagavond op de ic.

Premier Boris Johnson werd op op advies van zijn arts zondagavond al in het St. Thomas' Hospital in Londen opgenomen, nadat hij last had van aanhoudende corona-klachten. In de loop van maandagmiddag is de toestand van de premier verslechterd en is hij overgeplaatst naar de intensive care van het ziekenhuis, blijkt uit een verklaring van Downing Street. Engelse media zeggen dat hij bij bewustzijn is en niet aan de beademing ligt. Wel zou hij zuurstof toegediend hebben gekregen.


Lol is eraf, zegt Van der Sar, 'wij voetballen voor onze supporters'

Ajax geeft het advies de eredivisie niet meer te hervatten, net als PSV, AZ en een aantal clubs dat tegen degradatie strijdt.

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Vanwaar die haast bij Ajax? „We vinden dat er duidelijkheid moet komen voor spelers en supporters. De lol is eraf, laten we kijken naar volgend seizoen."

Edwin van der Sar was best wel een beetje verrast over de ophef die ontstond na het pleidooi van Marc Overmars over het onmiddellijk stopzetten van de eredivisie. „Maar niet over de boodschap zelf, want we staan er hetzelfde in", zegt de algemeen directeur van Ajax. „En ik wist dat hij een interview zou geven. Maar ik was achteraf gezien liever een dag later samen met een paar andere clubs naar buiten gekomen. Dat was misschien netter geweest."

Advies


Hoera: jarige kinderen uit Dordrecht krijgen kaartje van burgemeester

Om ze toch nog een beetje in het zonnetje te zetten, stuurt burgemeester Wouter Kolff jarige kinderen in Dordrecht een kaartje / GettyImages

Foto van 'Iris Hermans'

3 UUR

Jarig zijn in deze tijd is niet bepaald een kinderfeestje, maar een schrale troost voor jarige basisschoolleerlingen uit Dordrecht: de burgemeester stuurt iedereen een verjaardagswens.

„Het is een gekke tijd hè? Helaas even geen school, dus ook geen traktatie aan de meester of juf en klasgenootjes", schrijft burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff aan alle jarige basisschoolkinderen. Niet in een mail of op social media, maar op een persoonlijk verjaardagskaartje, dat door de bus bij de jarig job gaat. Een kaartje met vrolijke ballonnen en een herkenbaar stadsbeeld van Dordt erop, binnenin de wens van de 100ste burgemeester van deze Zuid-Hollandse stad.

„Nog even volhouden. Over een tijdje speel je weer lekker op school met je klasgenootjes en mag je weer wat vaker op bezoek bij bijvoorbeeld opa of oma", schrijft hij ook. Waarom hij dit doet? Hij zegt het in de kaart. „Je verjaardag vieren gaat nu even anders. Misschien heb je minder visite dan vorig jaar. Daarom stuur ik je graag deze kaart om je extra in het zonnetje te zetten."


Vlamingen zitten massaal thuis en tellen dan maar mussen

Vlaamse 'verplichte huismussen' tellen massaal de mussen buiten

Foto: Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Bijna twee keer zo veel Belgen als vorig jaar hebben tot vreugde van de Vlaamse Vogelbescherming meegedaan aan het Huismussentelweekend.

De Belgen zitten nog in elk geval tot 19 april in een lockdown en dan doe je misschien wel heel andere dingen dan je normaal gesproken in het weekend doet. Vogels tellen bijvoorbeeld. Afgelopen weekend hebben 7.041 Vlamingen gehoor gegeven aan de oproep om tsjilpende huismusmannetjes in de tuin of onmiddellijke omgeving te tellen, meldt de organisatie. Dat was het goede nieuws. Uit de ingezonden telformulieren blijkt dat er vooral kleine groepjes van één tot vijf huismussen werden gespot. En dat is géén goed nieuws, want deze kleine groepjes, kolonies genoemd, zijn kwetsbaar. „Ze zijn minder goed in staat om tegenslagen op te vangen en lopen dus sneller het risico te verdwijnen. Een stabiele kolonie bestaat uit minstens 10 paren", stelt de vogelbescherming.

De deelnemende 'huismussen' moesten tellen hoeveel huismusmannetjes ze gelijktijdig hoorden of zagen tsjilpen. Op de mussenwebsite van de organisatie stonden tips om de zangvogeltjes gemakkelijk(er) te herkennen en een telformulier. Vanwege de grote hoeveelheid formulieren die nog steeds binnenlopen, is de deadline om in te sturen met een week verlengd. Hoewel er geen absolute cijfers zijn over het aantal mussen in Vlaanderen is wel duidelijk dat hun aantal, vooral in de steden, hard terugloopt.


Likeability of6

Kuzu voelt zich genaaid: 'Broedermoord op zijn pijnlijkst'

Toen Tunahan Kuzu nog in de Tweede Kamer kwam / ANP

Foto van 'Iris Hermans'

GISTEREN

Tunahan Kuzu is boos en de hele wereld mag dat weten. In een post op zijn openbare Facebook-profiel haalt hij hard uit naar „oude kameraad en strijdmakker" Selçuk Öztürk.  

„Hoofdrolspelers in deze politieke klucht zijn Öztürk en ikzelf. Inmiddels ouwe kameraden, strijdmakkers en oprichters van DENK. Samen hebben wij een politieke partij uit het niets opgebouwd en parlementaire geschiedenis geschreven. Naaide uitgerekend Öztürk mij een oor aan?" Een van de alinea's uit het zéér uitgebreide Facebookbericht van Kuzu, dat hij maandagmiddag plaatste.

Onthullend


lol
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avatar

5x positief nieuws: Oranje helpt, beurzen in het groen en meer

5x positief nieuws: Oranje helpt, beurzen in het groen en meer

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Het positieve nieuws van maandag 6 april. Beurzen stijgen in het groen, Oranje schiet te hulp en een applaus voor Merkel en co.

Pessimisme leidt tot onverschilligheid, optimisme tot daden. Daarom houdt Metro je dagelijks op de hoogte van het positieve nieuws op deze in crisis verkerende wereld.

Het positieve nieuws van 6 april


Likeability of5

Probeer niet te lachen, verzoekt Arjen Lubach tijdens opnames

Portret Arjen Lubach / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Even niet lachen a.u.b., verzoekt Arjen Lubach tijdens de opnames om eenzame giecheltjes te voorkomen,

Arjen Lubach vraagt de technici in zijn speciale ‘coronastudio’ vooral niet te lachen om de grappen die hij en medepresentatoren Tex de Wit en Janine Abbring maken. Dat vertelde hij in de podcast PepTalk, een podcast waarin cabaretier en acteur Pepijn Schoneveld praat met comedians, cabaretiers, kleinkunstenaars en andere mensen die hij bewondert. In dit geval dus presentator Arjan Lubach, wiens programma Zondag met Lubach sinds drie weken zonder publiek wordt opgenomen.

„We vragen de technici of ze willen proberen niet te lachen, anders wordt het helemaal zo gek, als je af en toe een giecheltje hoort", stelt Lubach. De eerste uitzending na de strengere coronamaatregels nam de komiek nog op in de studio, met zijn vaste team als publiek. Maar sindsdien wordt het programma opgenomen in een gesloten studio.


lol
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

FNV vreest voor meer dan 800.000 flexbanen door coronacrisis

FNV vreest voor meer dan 800.000 flexbanen door coronacrisis

Werkbedrijf van het UWV in Amsterdam. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De banen van meer dan 800.000 mensen met een flexcontract zijn in gevaar door de coronacrisis. Dat zegt vakbond FNV op basis van een optelsom van het aantal mensen in Nederland met een heel onzekere aanstelling.

Zij worden momenteel massaal op straat gezet door werkgevers, waaronder veel uitzendbureaus.

Er werken zo’n 425.000 mensen op oproep- en 0-urenbasis, zo becijfert de bond. Daarbij komen 227.600 uitzendkrachten in de eerste anderhalf jaar van hun uitzendwerk, van wie elke dag afscheid genomen kan worden. Dan zijn er nog 64.500 mensen van wie het tijdelijk contract afloopt en 100.000 mensen die in hun proeftijd zitten.


Likeability of6

Sudoku

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Gedesinfecteerde matrashoezen en meer tijdens (rustig) paasweekend

Op tweede paasdag zijn de woonboulevards altijd drukker dan druk, dit jaar is dat gegarandeerd anders / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Onder meer gedesinfecteerde matrashoezen ter voorbereiding op paasweekend en misschien zelfs een drone met ingebouwde speaker. Al verwachten de woonwinkels en meubelboulevards geen grote drukte dit jaar, „we zien sowieso al minder bezoekers in het weekend."

Normaal gesproken gaan Nederlanders massaal voor nieuwe meubels winkelen op tweede paasdag, maar de woonboulevards en -winkels verwachten dat het dit jaar rustig blijft. Wel treffen meerdere zaken maatregelen om een eventuele drukte in goede banen te leiden, zo blijkt uit een rondgang.

Speciaal deurbeleid


Nationale Museumweek gaat gewoon door, maar dan online

Nationale Museumweek gaat gewoon door, maar dan online

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De Nationale Museumweek gaat door, zij het vanwege het coronavirus op aangepaste wijze. Digitaal dus.

De museumweek vindt nog steeds plaats van 20 tot en met 26 april aanstaande. Het thema van de week is Ontdek samen– juist nu – ons échte goud. In vrijheid. De Nationale Museumweek wordt dit jaar georganiseerd vanuit het oogpunt 75 jaar culturele vrijheid. De organisatie sloeg daarvoor de handen ineen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Net als op zovele andere openbare plekken is het in de Nederlandse musea momenteel stil. Kunst, cultuur en erfgoed kunnen troost bieden, juist in deze tijden. „Wat kan ons in bange dagen troost bieden en inspiratie? Wat kan een steun in de rug zijn? Waar vind je een schouder om even tot rust te komen? Inderdaad, dat zijn ons aller museale collecties die alle tijden hebben doorstaan", zegt Mirjam Mol, directeur Museumvereniging.


Duitsland nam bijna 200 coronapatiënten over van andere EU-landen
Likeability of5

Duitsland nam bijna 200 coronapatiënten over van andere EU-landen

Medici vervoeren een Italiaanse coronapatiënt op de luchthaven in Dresden. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Duitsland heeft sinds het begin van de coronacrisis 198 ernstig zieke patiënten overgenomen van andere EU-lidstaten. Het gaat om 130 patiënten uit Frankrijk, 44 uit Italië en 24 uit Nederland, zegt een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Duitsland heeft in vergelijking met andere EU-lidstaten relatief veel bedden op de intensive care beschikbaar. Daarom worden ook patiënten opgenomen uit andere landen in de EU, waarin vooral Italië en Spanje zwaar zijn getroffen door de pandemie. Italië heeft wereldwijd het hoogste dodental gemeld.

Voorlopig geen plannen


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Daar zijn de eerste eikenprocessierupsen weer!
Likeability of5

Daar zijn de eerste eikenprocessierupsen weer

Op dit moment zijn de rupsen nog ongevaarlijk. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Maandag zijn de eerste eikenprocessierupsen uit hun eitjes gekomen. Normaal gesproken zullen de eerste rupsen halverwege mei brandharen krijgen. Dat meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups.

Het zijn net die haartjes die voor voor een geïrriteerde huid kunnen zorgen, zoals rode vlekken, bultjes of blaasjes, jeuk en een brandend gevoel. Op dit moment zijn de rupsen nog ongevaarlijk. De brandhaartjes kunnen ook geïrriteerde ogen en luchtwegen veroorzaken. Vorig jaar meldden zich duizenden mensen bij de huisarts met klachten.

Weersomstandigheden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Vader gezin Ruinerwold weigert mee te werken aan onderzoek

Vader gezin Ruinerwold weigert mee te werken aan onderzoek

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De twee mannen die verdacht zijn in de Ruinerwoldzaak, blijven de komende maanden in voorarrest. Hoofdverdachte Gerrit Jan van D. weigert mee te werken aan onderzoek. 

Maandag vond een tussentijdse zitting plaats in de rechtbank in Assen, waarbij enkel de rechters en officier van justitie fysiek in de rechtszaal aanwezig waren. De verdachten en hun advocaten werden via een videoverbinding bij de zaak betrokken.

Hoofdverdachte Van D., die door een hersenbloeding in het ziekenhuis ligt, kon de zaak volgens zijn advocaat Snorn om die reden niet volgen. Snorn gaf tijdens de zitting te kennen dat zijn cliënt niet wil meewerken aan neurologisch en neuropsychologisch onderzoek. Omdat Van D. door de hersenbloeding niet kan praten, heeft het Openbaar Ministerie hem nog niet kunnen verhoren.


Dodental coronavirus stijgt met 101 naar 1867

Dodental coronavirus stijgt met 101 naar 1867

Foto: Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het aantal mensen dat in de afgelopen 24 uur in Nederland is overleden aan het coronavirus is gestegen met 101, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het dodental staat op 1867. Het aantal patiënten op de intensive care is met 24 gestegen naar 1409.

Uit cijfers van de GGD blijkt dat er 260 nieuwe ziekenhuisopnamen zijn sinds zondag. Toen waren dat er 253, zaterdag nog 336. Het totaal aantal mensen dat in Nederland in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) is 7135.

Zondag werden er 115 nieuwe sterfgevallen gemeld, een dag eerder waren dat er 164. In Nederland hebben er 18.803 mensen positief getest op corona.


Oxfam vreest voor gezondheid miljoenen vluchtelingen door corona

Oxfam vreest voor gezondheid miljoenen vluchtelingen door corona

Een kind in een Grieks vluchtelingenkamp met mondmasker. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Oxfam Novib maakt zich ernstige zorgen over de situatie van vluchtelingen wereldwijd die te maken krijgen met de gevolgen van het nieuwe coronavirus.

Veel vluchtelingenkampen zijn namelijk overvol en beschikken niet over voldoende sanitaire voorzieningen om een uitbraak van het virus tegen te gaan. Volgens Oxfam is er gemiddeld 1 watertappunt per 250 mensen voorhanden. Ook de norm van anderhalve meter afstand bewaren is in een overvol kamp onmogelijk.

Catastrofe


Maatregelen tegen motorrijders tijdens Pasen?
Likeability of5

Maatregelen tegen motorrijders tijdens Pasen?

Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren. | Foto: Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het Veiligheidsberaad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's bespreekt maandagavond of in het paasweekeinde extra maatregelen genomen moeten worden tegen groepen motorrijders.

Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren, met name op de rivierdijken en op de Posbank bij Rheden. Wie rustig in het zonnetje in de tuin zat, kon vooral de hele zondag het geluid van motoren horen.

De motorrijders zouden zich niet aan de geldende regels tegen het verspreiden van het coronavirus houden. Ze reden te hard in te grote groepen en verzamelden zich met meer dan drie mensen voor een tochtje.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Gestrande Nederlanders in Marokko doen noodoproep

Gestrande Nederlanders in Marokko doen noodoproep

Lege straten in Marokkko. Nederlanders die willen terugkeren naar eigen land, zitten vast. | Foto: Getty Images / Jalal Morchidi

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Honderden Nederlanders die vastzitten in Marokko doen een noodoproep aan de Nederlandse regering.

„Met een paar honderd Nederlanders zitten wij muurvast in Marokko, zonder enig vooruitzicht", schrijven zij in een open brief, die is opgesteld in het Nederlands, Frans en Arabisch. Dat meldt Het Parool.

Hoogzwangere vrouwen


Grote kans op natte paasdagen

Grote kans op natte paasdagen

Donkere wolken boven Nederland worden vooral Eerste Paasdag verwacht. | Foto: ANP / Rob Engelaar

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

De week voor Pasen verloopt over het algemeen droog met veel zon, maar juist tijdens het Paasweekend neemt de kans op buien toe.

We zitten met z'n allen door thuis werken en online lessen veel binnen, maar bij een frisse neus kun je hele werkweek rekenen op temperaturen van 17 tot 23 graden. Tijdens de Paasdagen wordt het gemiddeld een graad of 16 en zacht voor de tijd van het jaar (gebruikelijk is het half april 11 tot 14 graden), meldt Weeronline.nl. Goede Vrijdag schijnt de zon flink. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft droog.

Grote kans op natte paasdagen

Paaseieren kun je maar beter binnen verstoppen. | Foto: ANP / Rob Engelaar