Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 18 feb 2019
Leestijd: 7 minuten

Siliconen spons tot erotic VR: Huishoudbeurs is hot

Hoe bedoel je, de Huishoudbeurs saai en alleen voor kort en pittig? Deze editie is heter dan ooit en voor elk wat wils, en wilds…

Trolleybeukers

Buiten staan tientallen lege touringcars uit alle uithoeken. Betuwe Express naast Lanting (uit Klazienaveen), Koninklijke Beuk naast De Kocktours, wat met het thema van dit jaar, Liefde & Lust in het achterhoofd, ongetwijfeld tot enig gegiechel bij de passagiers heeft geleid.

Het is alweer de 74ste editie van de bekendste beurs van het land. Veelal vrouwen, bewapend met trolleys in alle kleuren en printjes, de een nog groter dan de ander, en hun beste vriendin/zus/dochter struinen de hallen af van de RAI, op zoek van alles en nog wat. Wasmiddelen gaan als warme broodjes in Hal 1, evenals de hete broodjes Indonesische kip in hal 10.

Lekker draaien bij Omo

‘De gezien op tv!’-borden worden rap afgewisseld door microfoonverkopers die op luidruchtige doch ludieke wijze hun spullen aanprijzen en vooral het prijzenrad blijkt een populair instrument te zijn van vele merken om een extra dimensie aan hun waren te geven, begeleid door een vaak jonge, knappe quizmaster die de dames aanspoort hun geluk te beproeven. „Komt u lekker bij me draaien, lieve dames?” Het mag gezegd worden: deze editie is er een waar voor iedereen wel iets te vinden is en de sfeer is gezellig en gemoedelijk, en die enkele fanatieke trolleybeukers horen er gewoon bij.

Puur natuur

,,Het oogt frisser dit jaar”, vertelt een standhouder van diervoeding. ,,Minder kort en pittig, meer jong en hip.” Ook wordt dit jaar veel minder gevraagd ‘om gratis dingen voor nop voor de heb.’ ,,Andere jaren komen ze aangestormd met dé vraag der vragen. Of ze iets gratis mogen proeven… Als ik zeg dat ik alleen dierenspul heb, zijn ze nog bijna in staat het in hun mond te stoppen ook!” Kan overigens prima hoor, en hij breekt een stukje van een vissnackje af dat hij in zijn mond steekt, ,,smaakt heel puur natuur, wil je ook?” Er is weer meer geld te besteden, merkt hij, al heeft hij zijn ‘Alleen pinnen hier’ bordje weggehaald. ,,Vrouwen komen hier nog echt met cash geld. Daar hebben ze voor gespaard of ze hebben van manlief een bepaald bedrag meegekregen, dat bestaat nog echt.”

Zoveel prikkels… Even relaxen met het massagekussen

Klein maar fijn

Tussen alle grote stands, de een nog bonter versierd dan de ander, staat Milan Stassen van Fresh & Clean in zijn standhokje, of zijn huisje voor de komende week. Hij verkoopt flesjes brillenreiniger en hij doet zijn bedrijfsnaam eer aan, getuige zijn eigen frisse voorkomen en smetteloze bril, waarin je je eigen tanden kunt zien blinken. Door zijn persoonlijke aanpak valt hij op tussen de beursgiganten. Klein maar fijn, ,,ik vraag mensen met bril of ik ze mag poetsen.” Het werkt, ,,ik maak zeker wel zo’n tienduizend brillen schoon in zo’n week.”

Hij houdt van het beursleven, vertelt hij, terwijl zijn buurman van de regendouches naast hem komt staan. Het repetitieve kletterende geluid van de douche stroomt de oren in, maar nee, ,,ik hoef niet telkens te plassen, hoor!” Ze kennen elkaar van andere beurzen en zijn bevriend geraakt. ,,We zijn een soort circus, we reizen het hele land door en staan vaak met dezelfde mensen.” Van de Western and Countrybeurs tot de Seniorenbeurs in Veldhoven. De Huishoudbeurs is de afsluiter van het seizoen, ,,hierna beginnen de braderieën en buitenmarkten weer, heeft ook weer wat.”

Milan Stassen in zijn Huishoudbeurshuisje

,,He gap, straks een biertje doen?” high-fivet een andere standhouder hem. Mr. Fresh & Clean lacht, doen ze heus niet elke avond, ,,maar gezellig is deze beurs altijd wel.”

Siliconen

De beurs blinkt uit in de allernieuwste schoonmaakproducten. De stand met de gekleurde siliconen sponsjes trekt de aandacht. ,,Schuurt wel, krast niet, voor alle potten, pannen en keramische bakplaten.” Hij zingt het nog net niet, al zou hij dat maar wat goed kunnen, blijkt wanneer zijn collega een flyer in de hand drukt met Zanger Hans (mobiele nummer bij de redactie bekend) erop, die van alle beurzen thuis blijkt. Hans zelf lacht bescheiden en demonstreert hoe soepel het sponsje over de bakplaat gaat. Een stel komt bij hem staan en de vrouw knijpt in het sponsje van siliconen. Voelt lekker zacht, zo besluit ze, ,,heb jij weleens siliconen in je handen gevoeld?” vraagt ze haar vriend, die spontaan rood wordt en iets mompelt. Ze hoort het al niet meer, ze vraagt Hans hoeveel het kost (twee voor een tientje ‘en de derde cadeau’) en is daarna verkocht.

Van alle beurzen thuis: Zanger Hans en zijn siliconenspons

Bij de stand van Christine le Duc staan een moeder en dochter ‘helemaal uit Brabant’ uitgebreid de verschillende speeltjes te bewonderen. Het rubberen ‘eikelkapje’ ligt wel heel fijn in de hand. ,,Ik neem er eentje mee, jij ook een voor paps?” Moeders schudt haar hoofd, ,,we zijn geen achttien meer!” Waarna ze nog wel even toefluistert ‘dobbelstenen’ in huis te hebben, ,,gekocht op een vriendinnen tupperwareparty, maar dan voor speeltjes enzo.”

Favorietjes

Hoe later het wordt, hoe losser de sfeer. Vrouwen wringen zich in allerlei standjes bij een twisterspel, standhouders verleggen spitsvondig hun tekstgrenzen -,,dit schoonmaakmiddel is vetter dan vet”-, vele gratis shotjes vinden gretig aftrek. ,,Piemelrietjés, piemelrietjés.” Uit volle borst wordt het woord dat nog uren zal blijven nagalmen in menig hoofd, gescandeerd voor het rad van seksspeeltjesfortuin, waarbij je onder meer een pikante vibrator en dus de ‘favorietjes’ in fallusvorm kunt winnen.

Blijft leuk, dat Twister

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er. Zo zit onbedoeld grappig toevallig naast de stand van bloedbank Sanquin de stand van Beppy, die de touwloze tampon aan de vrouw brengt. Ooit bedacht voor ‘vrouwen uit het vak’, tegenwoordig ook door veel andere vrouwen gebruikt, ,,ideaal voor als je naar de sauna gaat bijvoorbeeld.”

Toilet Tapes

Of misschien wel dé innovatie in de toiletterie 2019, die pas vanaf mei bij Kruidvat ligt en met een naam die niet zou misstaan in een verfilming: Toilet Tapes. Nooit meer geklooi met het toiletblok ‘die vaak net niet helemaal lekker over de rand past’, want deze decoratieve blokjes plak je gewoon in je pot. Ze klinken en ruiken bijna als echte parfums (Dazzling Dutch, Lovely Lavender), maar er is meer, licht toiletman Oskar de Waal toe. ,,Wist je dat we in België en Nederland jaarlijks 250 miljoen plastic blokjes à 20 gram gebruiken? Met dit kleine ding in je toilet kun je dus op grote schaal bijdragen aan een beter milieu.”

Innovatie in de toiletterie

Op die van de RAI zijn ze nog niet te vinden. Wél: een lange rij bij de vrouwen, bij de mannen is het nagenoeg leeg. Een enkeling waagt het erop en duikt een deurtje verder in (,,ik voel me heel mannelijk vandaag”), de meesten wachten rustig hun beurt af, ondertussen met hun beste vriendin/zus/dochter een dilemma voerend of ze dat massagekussen/die magic wimpers/die naamsokken nou wel of niet moeten kopen.

Erotic VR

Met als thema Liefde & Lust mag het natuurlijk niet ontbreken. De Erotic VR Experience, dat er als voorproefje van de Kamasutrabeurs staat. Drie vrouwen op leeftijd lopen er stevig gearmd en heel snel langs, waarna ze in een schoolmeisjesgiechelbui uitbarsten en iets verder stil blijven staan. Niets voor hen, die nieuwerwetse gekkigheid, al is de middelste van het stel toch wel nieuwsgierig… Maar nee, ,,het kost ook drie euro, daar koop ik liever een broodje kroket voor.”

Heet, heter, heetst… De strippers in de Erotic VR Experience

D’Angelo en zijn collega die achter een scherm een korte stripact opvoeren, als je er een euro ingooit, zijn er wel nieuwsgierig naar. De knappe gespierde mannen lijken zo uit Temptation Island te zijn weggelopen en zijn ook meerdere keren als verleiders gevraagd, verklappen ze. Maar niet gedaan, knipoogt D’Angelo, ,,ik heb nu ook een vriendin, snap je.”

Ze nestelen zich in het VR-zitje en zetten de bril op. ,,Wow, gast, zie jij wat ik zie?” roepen ze bijna synchroon uit. Ja, want ze zitten plotsklaps allebei midden in een zeer erotische setting, aan het zwembad, omringd door naakte vrouwen die elkaar zeer grondig insmeren. ,,Ze gaan er wel voor, zeg, het is maar goed dat ik niet zo’n ding thuis heb”, grijnst zijn collega. ,,Dan kom ik nooit meer buiten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.