In het nieuws

Siliconen spons tot erotic VR: Huishoudbeurs is hot

Van alles wordt gevuld op de Huishoudbeurs. Monden, zakken, trolleys, containers... / ANP Freek van den Bergh

Foto van 'Iris Hermans'

18 FEB 2019

Hoe bedoel je, de Huishoudbeurs saai en alleen voor kort en pittig? Deze editie is heter dan ooit en voor elk wat wils, en wilds...

Trolleybeukers

Buiten staan tientallen lege touringcars uit alle uithoeken. Betuwe Express naast Lanting (uit Klazienaveen), Koninklijke Beuk naast De Kocktours, wat met het thema van dit jaar, Liefde & Lust in het achterhoofd, ongetwijfeld tot enig gegiechel bij de passagiers heeft geleid.

Het is alweer de 74ste editie van de bekendste beurs van het land. Veelal vrouwen, bewapend met trolleys in alle kleuren en printjes, de een nog groter dan de ander, en hun beste vriendin/zus/dochter struinen de hallen af van de RAI, op zoek van alles en nog wat. Wasmiddelen gaan als warme broodjes in Hal 1, evenals de hete broodjes Indonesische kip in hal 10.

Lekker draaien bij Omo

‘De gezien op tv!’-borden worden rap afgewisseld door microfoonverkopers die op luidruchtige doch ludieke wijze hun spullen aanprijzen en vooral het prijzenrad blijkt een populair instrument te zijn van vele merken om een extra dimensie aan hun waren te geven, begeleid door een vaak jonge, knappe quizmaster die de dames aanspoort hun geluk te beproeven. „Komt u lekker bij me draaien, lieve dames?” Het mag gezegd worden: deze editie is er een waar voor iedereen wel iets te vinden is en de sfeer is gezellig en gemoedelijk, en die enkele fanatieke trolleybeukers horen er gewoon bij.

Puur natuur

,,Het oogt frisser dit jaar”, vertelt een standhouder van diervoeding. ,,Minder kort en pittig, meer jong en hip.” Ook wordt dit jaar veel minder gevraagd ‘om gratis dingen voor nop voor de heb.’ ,,Andere jaren komen ze aangestormd met dé vraag der vragen. Of ze iets gratis mogen proeven... Als ik zeg dat ik alleen dierenspul heb, zijn ze nog bijna in staat het in hun mond te stoppen ook!” Kan overigens prima hoor, en hij breekt een stukje van een vissnackje af dat hij in zijn mond steekt, ,,smaakt heel puur natuur, wil je ook?” Er is weer meer geld te besteden, merkt hij, al heeft hij zijn ‘Alleen pinnen hier’ bordje weggehaald. ,,Vrouwen komen hier nog echt met cash geld. Daar hebben ze voor gespaard of ze hebben van manlief een bepaald bedrag meegekregen, dat bestaat nog echt.”

Zoveel prikkels... Even relaxen met het massagekussen

Klein maar fijn

Tussen alle grote stands, de een nog bonter versierd dan de ander, staat Milan Stassen van Fresh & Clean in zijn standhokje, of zijn huisje voor de komende week. Hij verkoopt flesjes brillenreiniger en hij doet zijn bedrijfsnaam eer aan, getuige zijn eigen frisse voorkomen en smetteloze bril, waarin je je eigen tanden kunt zien blinken. Door zijn persoonlijke aanpak valt hij op tussen de beursgiganten. Klein maar fijn, ,,ik vraag mensen met bril of ik ze mag poetsen.” Het werkt, ,,ik maak zeker wel zo’n tienduizend brillen schoon in zo’n week.”

Hij houdt van het beursleven, vertelt hij, terwijl zijn buurman van de regendouches naast hem komt staan. Het repetitieve kletterende geluid van de douche stroomt de oren in, maar nee, ,,ik hoef niet telkens te plassen, hoor!” Ze kennen elkaar van andere beurzen en zijn bevriend geraakt. ,,We zijn een soort circus, we reizen het hele land door en staan vaak met dezelfde mensen.” Van de Western and Countrybeurs tot de Seniorenbeurs in Veldhoven. De Huishoudbeurs is de afsluiter van het seizoen, ,,hierna beginnen de braderieën en buitenmarkten weer, heeft ook weer wat.”

Milan Stassen in zijn Huishoudbeurshuisje

,,He gap, straks een biertje doen?” high-fivet een andere standhouder hem. Mr. Fresh & Clean lacht, doen ze heus niet elke avond, ,,maar gezellig is deze beurs altijd wel.”

Siliconen

De beurs blinkt uit in de allernieuwste schoonmaakproducten. De stand met de gekleurde siliconen sponsjes trekt de aandacht. ,,Schuurt wel, krast niet, voor alle potten, pannen en keramische bakplaten.” Hij zingt het nog net niet, al zou hij dat maar wat goed kunnen, blijkt wanneer zijn collega een flyer in de hand drukt met Zanger Hans (mobiele nummer bij de redactie bekend) erop, die van alle beurzen thuis blijkt. Hans zelf lacht bescheiden en demonstreert hoe soepel het sponsje over de bakplaat gaat. Een stel komt bij hem staan en de vrouw knijpt in het sponsje van siliconen. Voelt lekker zacht, zo besluit ze, ,,heb jij weleens siliconen in je handen gevoeld?” vraagt ze haar vriend, die spontaan rood wordt en iets mompelt. Ze hoort het al niet meer, ze vraagt Hans hoeveel het kost (twee voor een tientje ‘en de derde cadeau’) en is daarna verkocht.

Van alle beurzen thuis: Zanger Hans en zijn siliconenspons

Bij de stand van Christine le Duc staan een moeder en dochter ‘helemaal uit Brabant’ uitgebreid de verschillende speeltjes te bewonderen. Het rubberen ‘eikelkapje’ ligt wel heel fijn in de hand. ,,Ik neem er eentje mee, jij ook een voor paps?” Moeders schudt haar hoofd, ,,we zijn geen achttien meer!” Waarna ze nog wel even toefluistert ‘dobbelstenen’ in huis te hebben, ,,gekocht op een vriendinnen tupperwareparty, maar dan voor speeltjes enzo.”

Favorietjes

Hoe later het wordt, hoe losser de sfeer. Vrouwen wringen zich in allerlei standjes bij een twisterspel, standhouders verleggen spitsvondig hun tekstgrenzen -,,dit schoonmaakmiddel is vetter dan vet”-, vele gratis shotjes vinden gretig aftrek. ,,Piemelrietjés, piemelrietjés.” Uit volle borst wordt het woord dat nog uren zal blijven nagalmen in menig hoofd, gescandeerd voor het rad van seksspeeltjesfortuin, waarbij je onder meer een pikante vibrator en dus de ‘favorietjes’ in fallusvorm kunt winnen.

Blijft leuk, dat Twister

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er. Zo zit onbedoeld grappig toevallig naast de stand van bloedbank Sanquin de stand van Beppy, die de touwloze tampon aan de vrouw brengt. Ooit bedacht voor ‘vrouwen uit het vak’, tegenwoordig ook door veel andere vrouwen gebruikt, ,,ideaal voor als je naar de sauna gaat bijvoorbeeld.”

Toilet Tapes

Of misschien wel dé innovatie in de toiletterie 2019, die pas vanaf mei bij Kruidvat ligt en met een naam die niet zou misstaan in een verfilming: Toilet Tapes. Nooit meer geklooi met het toiletblok ‘die vaak net niet helemaal lekker over de rand past’, want deze decoratieve blokjes plak je gewoon in je pot. Ze klinken en ruiken bijna als echte parfums (Dazzling Dutch, Lovely Lavender), maar er is meer, licht toiletman Oskar de Waal toe. ,,Wist je dat we in België en Nederland jaarlijks 250 miljoen plastic blokjes à 20 gram gebruiken? Met dit kleine ding in je toilet kun je dus op grote schaal bijdragen aan een beter milieu.”

Innovatie in de toiletterie

Op die van de RAI zijn ze nog niet te vinden. Wél: een lange rij bij de vrouwen, bij de mannen is het nagenoeg leeg. Een enkeling waagt het erop en duikt een deurtje verder in (,,ik voel me heel mannelijk vandaag”), de meesten wachten rustig hun beurt af, ondertussen met hun beste vriendin/zus/dochter een dilemma voerend of ze dat massagekussen/die magic wimpers/die naamsokken nou wel of niet moeten kopen.

Erotic VR

Met als thema Liefde & Lust mag het natuurlijk niet ontbreken. De Erotic VR Experience, dat er als voorproefje van de Kamasutrabeurs staat. Drie vrouwen op leeftijd lopen er stevig gearmd en heel snel langs, waarna ze in een schoolmeisjesgiechelbui uitbarsten en iets verder stil blijven staan. Niets voor hen, die nieuwerwetse gekkigheid, al is de middelste van het stel toch wel nieuwsgierig... Maar nee, ,,het kost ook drie euro, daar koop ik liever een broodje kroket voor.”

Heet, heter, heetst... De strippers in de Erotic VR Experience

D’Angelo en zijn collega die achter een scherm een korte stripact opvoeren, als je er een euro ingooit, zijn er wel nieuwsgierig naar. De knappe gespierde mannen lijken zo uit Temptation Island te zijn weggelopen en zijn ook meerdere keren als verleiders gevraagd, verklappen ze. Maar niet gedaan, knipoogt D’Angelo, ,,ik heb nu ook een vriendin, snap je.”

Ze nestelen zich in het VR-zitje en zetten de bril op. ,,Wow, gast, zie jij wat ik zie?” roepen ze bijna synchroon uit. Ja, want ze zitten plotsklaps allebei midden in een zeer erotische setting, aan het zwembad, omringd door naakte vrouwen die elkaar zeer grondig insmeren. ,,Ze gaan er wel voor, zeg, het is maar goed dat ik niet zo’n ding thuis heb”, grijnst zijn collega. ,,Dan kom ik nooit meer buiten.”


Lees de krant van morgen nu al online!

Lees de krant van morgen nu al online!

Lees de krant van morgen nu al online!

Foto van 'Metro'

1 UUR

De krant van maandag 25 maart is klaar, gedrukt en is morgenochtend te vinden op onder andere de grote treinstations in Nederland. Benieuwd naar wat er in staat? Lees 'm dan alvast online!

Wat kun je verwachten?

Klein voorproefje. We schreven een artikel over bedrijf PEAK-IT, die hun nieuwe medewerkers hun contract lieten tekenen in een vliegtuig, „voor een vliegende start".


Mueller-rapport: geen samenspanning Moskou

Mueller-rapport: geen samenspanning Moskou

Er was tijdens de Amerikaanse presidentscampagne van 2016 geen sprake van een heimelijke samenspanning tussen het campagneteam van Donald Trump en Rusland. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Er was tijdens de Amerikaanse presidentscampagne van 2016 geen sprake van een heimelijke samenspanning tussen het campagneteam van Donald Trump en Rusland. Dit staat in een brief van de Amerikaanse minister van Justitie William Barr aan het Amerikaanse congres die zondag is vrijgegeven.

Of president Trump zich schuldig heeft gemaakt aan het belemmeren van de rechtsgang, laat Mueller in het midden. Er is onvoldoende grond voor vervolging.

Geen bewijzen


Sociale huur: zelfs mensen met baan raken dakloos

Sociale huur: zelfs mensen met baan raken dakloos

Foto ter illustratie/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Zelfs mensen met een baan raken dakloos, want het tekort aan sociale woningen is dusdanig groot, meldt de Federatie Opvang. De brancheorganisatie voor maatschappelijke opvang pleit voor een nationaal deltaplan om het probleem op te lossen, zo bevestigt een woordvoerster berichtgeving door de NOS.

Wonen in een chalet of een vakantiepark

„Dakloosheid bereikt groepen die dat normaal niet overkomt", aldus de woordvoerster. Ze schetst het voorbeeld van een stel dat gaat scheiden, waarvan een persoon in het huis blijft wonen. „De ander kan misschien een tijdje bij familie of vrienden verblijven, maar na een tijdje moet je wat anders. Steeds vaker belanden deze mensen ergens op een camping of in een chalet op een vakantiepark."


Grote zorgen over bedreigingen tegen Thierry Baudet

Zorgen over bedreigingen tegen Thierry Baudet

Thierry Baudet. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer maakt zich „grote zorgen" dat er wordt opgeroepen tot geweld tegen Thierry Baudet. Bij een demonstratie in Amsterdam uitte een betoger doodsbedreigingen aan het adres van de fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD).

Het moet bij woorden blijven

„Als voorzitter maak ik mij grote zorgen over wat wij zien gebeuren: dat er wordt opgeroepen tot geweld tegen Thierry Baudet, een gekozen volksvertegenwoordiger. In een democratie ga je het debat met elkaar aan", aldus Arib in een verklaring.


KNVB herdenkt Cruijff bij Oranje

KNVB herdenkt Cruijff bij Oranje

Het is vandaag drie jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

De KNVB heeft voorafgaand aan het duel tussen het Nederlands elftal en Duitsland in de EK-kwalificatie stilgestaan bij Johan Cruijff. Het is precies drie jaar geleden dat de beroemde nummer 14 overleed.

Op de grote schermen van de Johan Cruijff ArenA was een compilatie te zien van mooie acties van de oud-topspeler en trainer. De supporters in het stadion reageerden met een spontaan applaus.

Drie jaar geleden


Kans op Listeria in kant- en klaarmaaltijden Aldi

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De supermarktketen Aldi haalt per direct alle Hollandse kant- en klaarmaaltijden uit de schappen. Deze maaltijden zijn mogelijk besmet met de Listeria-bacterie.

Eet het product niet

Aldi roept klanten dringend op het product niet te eten en terug te brengen naar één van de winkels, schrijft RTL Nieuws


Juf Daisy net niet verkozen tot beste van de wereld

Maar Juf Daisy blijft een van de tien beste leraren van de wereld. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Juf Daisy Mertens is net niet verkozen tot 'beste onderwijzeres van de wereld'. De lerares van basisschool de Vuurvogel in Helmond was een van de tien genomineerden. Peter Tabichi uit Kenia won zondagmiddag de Global Teacher Prize. Hij krijgt een bedrag van 1 miljoen dollar (880.000 euro), bestemd voor onderwijsprojecten.

Juf Daisy Foto: ANP

De 36-jarige Peter Tabaichi is een natuurkundeleraar die 80 procent van zijn maandelijkse inkomen weggeeft om armen te helpen. Hij geeft les op de Keriko Mixed Day Secondary School in het plaatsje Pwani. Dat ligt in een afgelegen deel in Kenia, een regio waar vaak droogte en hongersnood voorkomt. 95 procent van de leerlingen komt uit een arm gezin.


Trein botst op auto in Breda, geen gewonden

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Aan de Steenakkerstraat in Breda is zondag een auto aangereden door een trein. De inzittenden van de auto, een vrouw met haar kind, konden tijdig uit de auto komen. Niemand raakte gewond.

De politie onderzoekt hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. De inzittenden van de auto worden gehoord, als er camerabeelden beschikbaar zijn worden deze bekeken. Hulpverleners zijn ter plaatse.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

19 MRT 2018

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


'Volkert, waar ben je?'-tekst niet per se strafbaar

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De tekst 'Volkert waar ben je', die een universitair docent uit Utrecht plaatste op Facebook als reactie op de verkiezingswinst van Thierry Baudet, is niet zonder meer strafbaar. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) naar aanleiding van een bericht op GeenStijl.

Smakeloze opmerking

„We hebben er wel veel vragen over gekregen, dus we hebben een voorlopige juridische inschatting gemaakt", zegt hij. Volgens het OM is er wel sprake van „een smakeloze opmerking". Maar „naar onze voorlopige juridische inschatting is de opmerking waarschijnlijk niet strafbaar". De opmerking is namelijk geen concrete oproep om Baudet iets aan te doen.


Duitse vrouwen boos over 'seksistische' helmcampagne

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

In Duitsland is ophef ontstaan over een campagne voor het dragen van fietshelmen. De campagne gebruikt een poster met schaars geklede mannen en vrouwen die een fietshelm dragen en de tekst: „Ziet eruit als stront - maar redt levens".

Gênant, dom en seksistisch


Onderzoek gestart na doodsbedreiging Baudet

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Politie en Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam onderzoeken een filmpje van UP! Network, waarin te zien is dat een antiracisme-demonstrant doodsbedreigingen uit aan het adres van Thierry Baudet. De vrouw, die zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar heeft gemaakt, scandeert 'Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf'.

Strafbaarheid

Een woordvoerster van de politie laat weten dat wordt gekeken of er meer filmpjes in omloop zijn en wat er tijdens de demonstratie van zaterdag in Amsterdam allemaal precies gezegd is. Het OM bekijkt op zijn beurt de strafbaarheid van de uitingen.


Natuur loopt drie weken voor op schema

Natuur loopt drie weken voor op schema

De koeien mochten op de eerste lentedag voor het eerst dit jaar naar buiten / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Met de warme dagen van afgelopen week en het aankomende weekend, waarin het wel 18 graden kan worden, is het eigenlijk geen wonder de natuur een beetje van slag is. Uit waarnemingen die binnenkwamen bij Natuurkalender.nl en GrowApp.today is gebleken dat de natuur drie weken voorloopt op schema.

Hooikoorts

De afgelopen weken was overal om je heen de lente al te merken, terwijl die afgelopen woensdag pas officieel begonnen is. Ook in de gemiddelde temperatuur is dat terug te zien. Tussen 1 februari en 21 maart was het gemiddeld 6,8 graden. Dat is 2,5 graden boven het 'normale' gemiddelde en 4 graden warmer dan 50 jaar geleden.


Uri Geller wil brexit stoppen met telepathie

Uri Geller wil brexit stoppen met telepathie

Uri Geller in 2009 / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Ken je die man nog, die jaren geleden bekend werd met het buigen van lepels? Diezelfde man zegt nu zijn telepathische krachten te gebruiken om de brexit te stoppen.

'Ik zal je stoppen'

De illusionist, Uri Geller genaamd, heeft de Britse premier May een brief geschreven waarin hij zegt haar niet „toe te staan" de Europese Unie te verlaten. Dat is May met haar brexitdeal wel van plan. Geller schrijft dat hij psychisch erg sterk voelt dat de meesten Britten geen brexit willen, schrijft The Guardian. 


Slecht nieuws: hooikoortsellende is vroeg dit jaar

Slecht nieuws: hooikoortsellende is vroeg dit jaar

/ Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Jeuken je ogen al? En ben je constant aan het niezen? Zeer grote kans dat jij al last hebt van hooikoorts. Door de hoge temperaturen in februari en maart, komen de eerste berkenbomen al in bloei. Waardoor jij extra vroeg last hebt van je allergie dit jaar.

Tot mei

De vroegbloeiende berkenbomen zijn overigens geen record. In 1990 begon het berkenpollenseizoen al halverwege maart. Vorig jaar kregen hooikoortspatiënten ook in de laatste week van maart al last.


Duizenden mensen herdenken slachtoffers Christchurch

Duizenden mensen herdenken slachtoffers Christchurch

Zo'n 15.000 mensen hadden zich in het park verzameld / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Bij een herdenking in Nieuw-Zeeland hebben duizenden mensen stilgestaan bij de aanslagen in Christchurch. In een park bij de Al Noor-moskee werd een wake gehouden.

Solidariteit

Bij die moskee vielen de meeste slachtoffers, toen op 15 maart het vuur werd geopend op de vele aanwezigen. Racistisch gemotiveerde aanslagen kostten aan vijftig mensen het leven. Nog eens dertig mensen raakten gewond. De vermoedelijke dader, een 28-jarige rechtsextremist uit Australië, zit in voorlopige hechtenis.


FvD zou Tweede Kamerverkiezingen winnen

FvD zou Tweede Kamerverkiezingen winnen

Baudet na de uitslagenavond / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Als er op dit moment verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn, zou Forum voor Democratie (FvD) de grote winnaar zijn. Bij de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen woensdag veroverde FvD tien zetels.

Grootste partij

De partij van Thierry Baudet zou op dit moment maar liefst 26 zetels in de wacht slepen, waarmee ze de grootste van het land zou worden. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Momenteel heeft FvD twee zetels in de Kamer.


Noors cruiseschip vaart weer, 300 man geëvacueerd

Noors cruiseschip vaart weer, 460 man geëvacueerd

Door de harde wind dreef het schip richting land / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het cruiseschip dat zaterdag in de problemen kwam voor de Noorse kust, vaart weer. Drie van de vier motoren werken weer, waardoor het passagiersschip momenteel naar de haven van Molde kan varen.

Slecht aan toe

Bij die tocht krijgt het hulp van twee sleepboten. De evacuatie van het cruiseschip is in de loop van de zondagochtend gestopt. Volgens een woordvoerder van de maritieme reddingsdienst beschouwt de kapitein de situatie voor passagiers aan boord als veilig. Er zijn 460 opvarenden met helikopters van boord gehaald. Zeventien van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht en drie passagiers waren er slecht aan toe, melden Noorse media.


Brits kabinet wil premier May afzetten

Brits kabinet wil premier May afzetten

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een aantal ministers uit het Britse kabinet wil dat premier Theresa May haar biezen pakt. Dat bericht de krant The Sunday Times, dat met elf rebellerende ministers binnen de regering sprak.

Einde is nabij

„Het einde is nabij, ze is binnen tien dagen vertrokken", zou een van hen hebben voorspeld. Maandag willen ze May confronteren. Als ze weigert te vertrekken, dreigen ze collectief op te stappen.