In het nieuws

Siliconen spons tot erotic VR: Huishoudbeurs is hot

Van alles wordt gevuld op de Huishoudbeurs. Monden, zakken, trolleys, containers... / ANP Freek van den Bergh

Foto van 'Iris Hermans'

18 FEB 2019

Hoe bedoel je, de Huishoudbeurs saai en alleen voor kort en pittig? Deze editie is heter dan ooit en voor elk wat wils, en wilds...

Trolleybeukers

Buiten staan tientallen lege touringcars uit alle uithoeken. Betuwe Express naast Lanting (uit Klazienaveen), Koninklijke Beuk naast De Kocktours, wat met het thema van dit jaar, Liefde & Lust in het achterhoofd, ongetwijfeld tot enig gegiechel bij de passagiers heeft geleid.

Het is alweer de 74ste editie van de bekendste beurs van het land. Veelal vrouwen, bewapend met trolleys in alle kleuren en printjes, de een nog groter dan de ander, en hun beste vriendin/zus/dochter struinen de hallen af van de RAI, op zoek van alles en nog wat. Wasmiddelen gaan als warme broodjes in Hal 1, evenals de hete broodjes Indonesische kip in hal 10.

Lekker draaien bij Omo

‘De gezien op tv!’-borden worden rap afgewisseld door microfoonverkopers die op luidruchtige doch ludieke wijze hun spullen aanprijzen en vooral het prijzenrad blijkt een populair instrument te zijn van vele merken om een extra dimensie aan hun waren te geven, begeleid door een vaak jonge, knappe quizmaster die de dames aanspoort hun geluk te beproeven. „Komt u lekker bij me draaien, lieve dames?” Het mag gezegd worden: deze editie is er een waar voor iedereen wel iets te vinden is en de sfeer is gezellig en gemoedelijk, en die enkele fanatieke trolleybeukers horen er gewoon bij.

Puur natuur

,,Het oogt frisser dit jaar”, vertelt een standhouder van diervoeding. ,,Minder kort en pittig, meer jong en hip.” Ook wordt dit jaar veel minder gevraagd ‘om gratis dingen voor nop voor de heb.’ ,,Andere jaren komen ze aangestormd met dé vraag der vragen. Of ze iets gratis mogen proeven... Als ik zeg dat ik alleen dierenspul heb, zijn ze nog bijna in staat het in hun mond te stoppen ook!” Kan overigens prima hoor, en hij breekt een stukje van een vissnackje af dat hij in zijn mond steekt, ,,smaakt heel puur natuur, wil je ook?” Er is weer meer geld te besteden, merkt hij, al heeft hij zijn ‘Alleen pinnen hier’ bordje weggehaald. ,,Vrouwen komen hier nog echt met cash geld. Daar hebben ze voor gespaard of ze hebben van manlief een bepaald bedrag meegekregen, dat bestaat nog echt.”

Zoveel prikkels... Even relaxen met het massagekussen

Klein maar fijn

Tussen alle grote stands, de een nog bonter versierd dan de ander, staat Milan Stassen van Fresh & Clean in zijn standhokje, of zijn huisje voor de komende week. Hij verkoopt flesjes brillenreiniger en hij doet zijn bedrijfsnaam eer aan, getuige zijn eigen frisse voorkomen en smetteloze bril, waarin je je eigen tanden kunt zien blinken. Door zijn persoonlijke aanpak valt hij op tussen de beursgiganten. Klein maar fijn, ,,ik vraag mensen met bril of ik ze mag poetsen.” Het werkt, ,,ik maak zeker wel zo’n tienduizend brillen schoon in zo’n week.”

Hij houdt van het beursleven, vertelt hij, terwijl zijn buurman van de regendouches naast hem komt staan. Het repetitieve kletterende geluid van de douche stroomt de oren in, maar nee, ,,ik hoef niet telkens te plassen, hoor!” Ze kennen elkaar van andere beurzen en zijn bevriend geraakt. ,,We zijn een soort circus, we reizen het hele land door en staan vaak met dezelfde mensen.” Van de Western and Countrybeurs tot de Seniorenbeurs in Veldhoven. De Huishoudbeurs is de afsluiter van het seizoen, ,,hierna beginnen de braderieën en buitenmarkten weer, heeft ook weer wat.”

Milan Stassen in zijn Huishoudbeurshuisje

,,He gap, straks een biertje doen?” high-fivet een andere standhouder hem. Mr. Fresh & Clean lacht, doen ze heus niet elke avond, ,,maar gezellig is deze beurs altijd wel.”

Siliconen

De beurs blinkt uit in de allernieuwste schoonmaakproducten. De stand met de gekleurde siliconen sponsjes trekt de aandacht. ,,Schuurt wel, krast niet, voor alle potten, pannen en keramische bakplaten.” Hij zingt het nog net niet, al zou hij dat maar wat goed kunnen, blijkt wanneer zijn collega een flyer in de hand drukt met Zanger Hans (mobiele nummer bij de redactie bekend) erop, die van alle beurzen thuis blijkt. Hans zelf lacht bescheiden en demonstreert hoe soepel het sponsje over de bakplaat gaat. Een stel komt bij hem staan en de vrouw knijpt in het sponsje van siliconen. Voelt lekker zacht, zo besluit ze, ,,heb jij weleens siliconen in je handen gevoeld?” vraagt ze haar vriend, die spontaan rood wordt en iets mompelt. Ze hoort het al niet meer, ze vraagt Hans hoeveel het kost (twee voor een tientje ‘en de derde cadeau’) en is daarna verkocht.

Van alle beurzen thuis: Zanger Hans en zijn siliconenspons

Bij de stand van Christine le Duc staan een moeder en dochter ‘helemaal uit Brabant’ uitgebreid de verschillende speeltjes te bewonderen. Het rubberen ‘eikelkapje’ ligt wel heel fijn in de hand. ,,Ik neem er eentje mee, jij ook een voor paps?” Moeders schudt haar hoofd, ,,we zijn geen achttien meer!” Waarna ze nog wel even toefluistert ‘dobbelstenen’ in huis te hebben, ,,gekocht op een vriendinnen tupperwareparty, maar dan voor speeltjes enzo.”

Favorietjes

Hoe later het wordt, hoe losser de sfeer. Vrouwen wringen zich in allerlei standjes bij een twisterspel, standhouders verleggen spitsvondig hun tekstgrenzen -,,dit schoonmaakmiddel is vetter dan vet”-, vele gratis shotjes vinden gretig aftrek. ,,Piemelrietjés, piemelrietjés.” Uit volle borst wordt het woord dat nog uren zal blijven nagalmen in menig hoofd, gescandeerd voor het rad van seksspeeltjesfortuin, waarbij je onder meer een pikante vibrator en dus de ‘favorietjes’ in fallusvorm kunt winnen.

Blijft leuk, dat Twister

Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er. Zo zit onbedoeld grappig toevallig naast de stand van bloedbank Sanquin de stand van Beppy, die de touwloze tampon aan de vrouw brengt. Ooit bedacht voor ‘vrouwen uit het vak’, tegenwoordig ook door veel andere vrouwen gebruikt, ,,ideaal voor als je naar de sauna gaat bijvoorbeeld.”

Toilet Tapes

Of misschien wel dé innovatie in de toiletterie 2019, die pas vanaf mei bij Kruidvat ligt en met een naam die niet zou misstaan in een verfilming: Toilet Tapes. Nooit meer geklooi met het toiletblok ‘die vaak net niet helemaal lekker over de rand past’, want deze decoratieve blokjes plak je gewoon in je pot. Ze klinken en ruiken bijna als echte parfums (Dazzling Dutch, Lovely Lavender), maar er is meer, licht toiletman Oskar de Waal toe. ,,Wist je dat we in België en Nederland jaarlijks 250 miljoen plastic blokjes à 20 gram gebruiken? Met dit kleine ding in je toilet kun je dus op grote schaal bijdragen aan een beter milieu.”

Innovatie in de toiletterie

Op die van de RAI zijn ze nog niet te vinden. Wél: een lange rij bij de vrouwen, bij de mannen is het nagenoeg leeg. Een enkeling waagt het erop en duikt een deurtje verder in (,,ik voel me heel mannelijk vandaag”), de meesten wachten rustig hun beurt af, ondertussen met hun beste vriendin/zus/dochter een dilemma voerend of ze dat massagekussen/die magic wimpers/die naamsokken nou wel of niet moeten kopen.

Erotic VR

Met als thema Liefde & Lust mag het natuurlijk niet ontbreken. De Erotic VR Experience, dat er als voorproefje van de Kamasutrabeurs staat. Drie vrouwen op leeftijd lopen er stevig gearmd en heel snel langs, waarna ze in een schoolmeisjesgiechelbui uitbarsten en iets verder stil blijven staan. Niets voor hen, die nieuwerwetse gekkigheid, al is de middelste van het stel toch wel nieuwsgierig... Maar nee, ,,het kost ook drie euro, daar koop ik liever een broodje kroket voor.”

Heet, heter, heetst... De strippers in de Erotic VR Experience

D’Angelo en zijn collega die achter een scherm een korte stripact opvoeren, als je er een euro ingooit, zijn er wel nieuwsgierig naar. De knappe gespierde mannen lijken zo uit Temptation Island te zijn weggelopen en zijn ook meerdere keren als verleiders gevraagd, verklappen ze. Maar niet gedaan, knipoogt D’Angelo, ,,ik heb nu ook een vriendin, snap je.”

Ze nestelen zich in het VR-zitje en zetten de bril op. ,,Wow, gast, zie jij wat ik zie?” roepen ze bijna synchroon uit. Ja, want ze zitten plotsklaps allebei midden in een zeer erotische setting, aan het zwembad, omringd door naakte vrouwen die elkaar zeer grondig insmeren. ,,Ze gaan er wel voor, zeg, het is maar goed dat ik niet zo’n ding thuis heb”, grijnst zijn collega. ,,Dan kom ik nooit meer buiten.”


Schiphol dreigt met kort geding om bereikbaarheid

Trein op Schiphol/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

16 MIN

Schiphol wil dat de luchthaven tijdens de landelijke ov-staking dinsdag bereikbaar blijft met het openbaar vervoer. Als het overleg daarover met de vakbonden niet het gewenste resultaat oplevert, stapt Schiphol naar de rechter om te proberen dit af te dwingen. De luchthaven bereidt daarvoor een spoed-kort geding voor bij de rechtbank Noord-Holland, dat zondagochtend zou moeten plaatsvinden op Schiphol zelf.

Geen conflict

Een woordvoerder van Schiphol benadrukte vrijdag dat het overleg met de bonden nog loopt de komende dagen. „We hebben geen conflict met de bonden, maar we hebben tegengestelde belangen. We willen Schiphol bereikbaar en veilig houden. Als er helemaal geen treinen en bussen rijden, wordt dat ernstig beperkt."


Theresa May zwaait af na moeizame ambtsperiode

Foto van 'Anne Kersten'

2 UUR

De Britse premier Theresa May heeft vrijdag haar vertrek aangekondigd. Ze neemt op 7 juni ontslag als leider van de Conservatieve partij en blijft aan als premier tot haar partijgenoten een opvolger hebben gekozen. Die interne partijverkiezing begint een week later.

May zal de nieuwe EU-uittreeddatum van Groot-Brittannië niet meer meemaken als premier. Die staat namelijk op 31 oktober van dit jaar gepland. Wat het vertrek van May voor de brexit gaat betekenen, is nog onduidelijk. Het kan namelijk verschillende kanten op.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de omstreden brexitdeal van May stand houdt. Een scenario waarin die deal alsnog door het Lagerhuis komt is dan ook nagenoeg uitgesloten. Waarschijnlijker is dat May’s opvolger opnieuw zal moeten onderhandelen.


‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

Camera video‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

Wiona gaat voor de beste hulp voor alle mensen in het aardbevingsgebied.

In samenwerking met Olympia Nederland

20 MEI 2019

Wiona is Managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen via Olympia. Zij vertelt over de voldoening die ze haalt uit het helpen van mensen in het aardbevingsgebied.

Werk van betekenis doen, dat geldt absoluut voor Wiona (38). „Mijn werk is geweldig. Ik kan het niet anders zeggen. Elke dag ga ik met een lach naar mijn werk en kom ik met een lach weer thuis.” Sinds een half jaar werkt de vrolijke Wiona via Olympia als managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen. „Iedereen heeft wel gehoord van de aardbevingen in Groningen en de schade die vele duizenden huizen hebben opgelopen. Wij doen elke dag weer ons uiterste best om mensen in het aardbevingsgebied die schade melden, op een juiste, nette en snelle manier van dienst te zijn. Het is al vervelend genoeg dat ze schade hebben aan hun huis. Wij kunnen ze helpen door zo snel mogelijk schade-experts naar de woning te sturen, zodat de schadevergoeding kan worden afgehandeld. Zo krijgen de bewoners waar ze recht op hebben.”

Spin in het web


Ga naar Lollapalooza in Berlijn met € 25,- korting

Foto: Stephan Flad

In samenwerking met CJP

22 MEI 2019

Altijd leuk als je een festival in het buitenland pakt: je weet ineens wat er speelt in Spanje, Duitsland of Italië. Op Lollapalooza Festival sta je bijvoorbeeld oog in oog met Kraftklub: fris en fruitige gitaarpop in de stijl van Two Door Cinema Club en The Strokes. Maar een dikke lijst aan internationale artiesten zie je net zo goed tijdens ons eigen popfestival in het Pinksterweekend. Of misschien ben jij zelf artistiek talent in de dop? Ontdek de nieuwe CJP-deals hier. Scoor je tickets snel of bestel eerst je CJP direct onderaan deze pagina.

Lollapalooza Festival: € 25,- korting op je ticket + reis

Foto: Stephan Flad


Ombudsman komt op voor Groningers: Geneuzel

Minister Eric Wiebes eerder deze week in Loppersum/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

De afhandeling van schades aan huizen in het Groningse aardbevingsgebied moet veel sneller en coulanter gebeuren. Dat zei de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen vrijdag na een bezoek aan onder andere Loppersum, waar hij sprak met bewoners en gedupeerden van de aardbevingen. „Dat juridisch geneuzel over één enkele scheur moet maar eens afgelopen zijn.''

Onaanvaardbaar lang

„Het wordt nu echt tijd dat er wat gebeurt in Groningen. Het duurt allemaal onaanvaardbaar lang'', vindt Van Zutphen. „Sommige mensen zijn al zeven jaar bezig hun schades vergoed te krijgen. Dat geeft het gevoel dat er bewuste vertragingstactiek gespeeld wordt, en dat de hele operatie gedreven wordt door geld.''


Win 2 kaarten voor MELT Festival!

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Wil jij met vriend of vriendin naar Melt op het terrein van de voormalige kolenmijn Ferropolis in Duitsland? Doe dan mee aan deze winactie van Metro en Festival.Travel en wie weet gaan jullie van 19-21 juli los op de beste pop-, hiphop- en elektronische acts!

Melt vindt plaats aan het Gremminmeer tussen de industriële bouwwerken, hijskranen, graafmachines en pakhuizen, die voor een unieke sfeer zorgen. Overdag wordt er gechilld op het strand, ’s avonds transformeren kleurrijke en visuele kunstinstallaties het festivalterrein tot een futuristische lichtstad. Dit jaar check je op Melt onder meer: Bon Iver, Asap Rocky, Jorja Smith, Skepta, Solomun, Four Tet, Modeselektor live, Bilderbuch, Rin, The Black Madonna, Bonobo dj, David August en Charlotte de Witte.

Kans maken op 2 kaarten? Vul hieronder jouw gegevens in:


3 tips als jouw huid wat extra hulp kan gebruiken
Likeability of5

3 tips als jouw huid wat extra hulp kan gebruiken

In samenwerking met Global Savings Group

20 MEI 2019

De huid is ons grootste orgaan maar wordt vaak vergeten om te verzorgen. Dit zorgt voor onzuiverheden, droge huid of pigmentvlekken. Met deze drie tips helpen wij jou aan een perfecte skincare routine en gaat jouw huid weer stralen.

Er wordt vaak gedacht dat je gezegend wordt met een mooie huid. Hoewel dit natuurlijk ook gedeeltelijk waar is zijn er ook veel manieren om hier zelf een handje bij te helpen. Wat jij dagelijks in de spiegel ziet is dus wel degelijk te beïnvloeden maar daar is wel zorg voor nodig. Iedereen heeft zo’n zijn eigen favo producten maar deze tips zijn key in iedere routine.

Cleanse


like
user_bbd522b5f628c80261af97c5aa081ff4fdf4f2a3_avatar

Camera videoWin een EasyToys box twv € 150,-

Foto van 'Metro'

20 MEI 2019

Het is masturbatiemaand en dat vieren we bij EasyToys. Tijd voor jezelf, tijd voor mei! Met de #MyGuiltyPleasure box van EasyToys heb je alle ingrediënten in huis voor een sexy avond vóór en mét jezelf. Kans maken? Vul hieronder jouw gegevens in:

Kun je niet wachten op de prijsuitreiking of ben je nieuwsgierig naar al onze andere producten? Bekijk dan ons ruime assortiment met spannende speeltjes op easytoys.nl.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Cross jij sneller door het bos dan Teun Peters?video icon
02:23

In samenwerking met Almere City Marketing

19 MEI 2019

Cross jij sneller door het bos dan Teun Peters?

Crossen door de Bossen! Dat is de naam van een tof evenement in het Kotterbos bij Almere, op zondag 26 mei. YouTube-held Teun Peters van team Dylan Haegens crosste de bijna 4 kilometer voor Metro alvast en zette een tijd neer van 16.42 minuten. De snelste jongere verdient zondag een gave prijs: hij of zij mag een video met Teun opnemen in een professionele studio in Amsterdam.

Voor iedereen

Je hoeft van Crossen door de Bossen overigens geen wedstrijd te maken. Vanaf 11.00 uur mag iedereen vanaf 8 jaar meedoen, ook vaders en moeders. Als jij op een supervet parcours gewoon eens wilt kennismaken met de MTB-sport, ben je helemaal welkom. Je hoeft niet allemaal ‘om het snelst’. Oh ja, mountainbikes en helmen zijn aanwezig en meedoen is gratis!

Meer informatie vind je op Oostvaardersplassenalmere.nl


Lidl pimpt Belgische verkiezingensposters

Lidl pimpt Belgische verkiezingensposters

/ ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Winkelketen Lidl weet wel hoe het de aandacht moet krijgen. In België is de keten volop bezig geweest met het pimpen van verkiezingsposters. En toegegeven, het ziet er echt beter uit.

Verkiezingen

Naast Nederland zijn andere Europese landen ook in de ban van de Europese verkiezingen. Zo ook België. Dat land misschien nog wel meer dan de andere, omdat tegelijk ook de federale en regionale verkiezingen plaatsvinden. Volop verkiezingscampagnes bij de Belgen dus.


Kabinet beslist pas na uitslag over Timmermans

Frans Timmermans/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 15:54

Het kabinet heeft nog niet besloten wie het zal voordragen voor de Europese Commissie, aldus vicepremier Hugo de Jonge. Maar mocht Frans Timmermans met zijn sociaaldemocraten de Europese verkiezingen winnen „dan liggen de bakens anders, maar daarom moeten we eerst de uitslagen afwachten".

Vijf of zes

Timmermans won volgens exitpolls donderdag de verkiezingen voor het Europees Parlement in Nederland. Volgens de verschillende exitpolls is het alleen even afwachten of de Partij van de Arbeid op vijf of zes zetels uitkomt.


Minister: Meld je als stemmen in het VK niet lukte

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 15:29

Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk die daar niet hebben kunnen stemmen voor het Europees Parlement moeten daarover bij de Britten hun beklag doen, vindt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Ze noemt de berichten dat honderden EU-burgers bij Britse stemlokalen zijn weggestuurd 'heel zorgelijk'.

Hun verantwoordelijkheid

De Britten moeten ervoor zorgen dat expats uit andere EU-landen in het Verenigd Koninkrijk kunnen stemmen, zegt Ollongren. "Dat is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk."


NS: kom dinsdag niet naar het station

Het Centraal Station in Utrecht. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 14:59

De verwachting van de NS is dat er dinsdag tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer ‘zeer beperkt, tot geen treinverkeer is’. „Omdat we niet weten hoeveel mensen gaan staken, kunnen we niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden. Wij kunnen dus geen betrouwbare dienstregeling maken en adviseren reizigers op 28 mei niet met de trein te reizen'', aldus de spoorwegen vrijdag.

Veel hinder voor reizigers

Waar mogelijk gaan de spoorwegen wel proberen enkele treinen te laten rijden. Maar dat zal „zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn." Vakbonden hebben aangekondigd dat ze zowel het treinverkeer als het streekvervoer plat gaan leggen. De werknemers staken om hun eisen over het pensioenstelsel kracht bij te zetten.


Jonge meisjes eerder psychisch ongezond

Vooral meisjes tussen de 14 en 17 jaar en mannen vanaf 22 jaar veroorzaken de stijging van het aantal jongeren tot 25 jaar dat psychisch ongezond is. Foto: Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 14:55

Vooral meisjes tussen de 14 en 17 jaar en mannen vanaf 22 jaar veroorzaken de stijging van het aantal jongeren tot 25 jaar dat psychisch ongezond is. Dat het aantal psychisch ongezonde jongeren van 12 tot 25 jaar de afgelopen tien jaar steeg van 7 naar 8 procent, werd vorig jaar al vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt nu dat de stijging vooral zit bij genoemde meisjes op havo, vwo en mbo en bij de jongemannen vanaf 22. Aan de analyse werkten ook het Trimbos-instituut en het Amsterdam UMC mee.

Eerder dan tien jaar geleden


Gezond hondje ingeslapen vanwege wens overleden baas

Foto: Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 14:19

In het Amerikaanse Virginia heeft een dierenarts een gezond hondje laten inslapen. De arts gaf hiermee gehoor aan de laatste wens van het overleden baasje. Zij had in haar testament laten opnemen graag met haar trouwe hond begraven te willen worden.

Persoonlijk eigendom

Hoewel de opvang waar de viervoeter twee weken geleden terechtkwam er alles aan heeft gedaan om het dier van de dood te redden, mocht het niet baten. „We hebben diverse malen aangegeven dat wij het hondje zonder problemen zouden kunnen herplaatsen”, zegt Carrie Jones, manager van Chesterfield Animal Services.


‘Meer spontane gesprekken maken gelukkiger'

Foto: Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 13:49

Op sociale media zijn Nederlanders elkaar massaal aan het liken en volgen en zoeken ze regelmatig de interactie op met onbekenden. In het dagelijkse leven van de gemiddelde Nederlander lijkt het echter niet zo vanzelfsprekend om een praatje aan te knopen: slechts een derde van de millennials heeft regelmatig een spontaan gesprek met een onbekende. Multiscope onderzocht in opdracht van hostelketen Stayokay of Nederlanders nog openstaan voor een spontaan gesprek.

Gelukkiger en minder eenzaam

Verrassend genoeg is er wel grote behoefte aan spontane gesprekken: 82 procent zou het leuk vinden om een praatje te maken met een onbekende en ruim 90 procent denkt dat het zelfs goed zou zijn voor onze samenleving. Volgens hen zou het zorgen voor meer wederzijds begrip en zou het Nederlanders minder eenzaam maken. Daarnaast denkt 84 procent dat het Nederlanders gelukkiger zou maken.


Ducan Laurence volgend jaar in Ziggo Dome

Duncan Laurence zingt 'Arcade' tijdens de finale van het Eurovision Songfestival. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 12:24

De winnaar van het songfestival, Duncan Laurence, zal volgend jaar optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert van Laurence staat gepland op donderdag 26 maart 2020. De kaartverkoop begint zaterdag, maakte concertorganisator Friendly Fire bekend.

„Het is niet te bevatten wat er allemaal gebeurt!", aldus de 25-jarige zanger. „Binnen een jaar na het songfestival langs de grootste poppodia in Nederland en in de grootste zaal van Nederland, dat had ik niet durven dromen.”

Veel belangstelling


Britse premier May kondigt vertrek aan

Theresa May. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 12:09

Op 7 juni zal de Britse premier Theresa May haar ontslag indienen als leider van de Conservatieve Partij. Ze zal aanblijven als premier tot haar partijgenoten een opvolger hebben gekozen. Die interne partijverkiezing begint een week later.

De positie van May kwam de afgelopen dagen onder grote druk te staan. Ze legde vrijdag een verklaring af. De 62-jarige May zei buiten haar ambtswoning dat ze tot het inzicht is gekomen dat het in het landsbelang is als ze plaats maakt voor een andere leider.

Dankbaar voor de kans