Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 feb 2019 / 09:35 uur

Siberië bedekt met zwarte giftige sneeuw

In Siberië hebben ze te maken met een opmerkelijk fenomeen, vanuit verschillende steden komen er meldingen binnen van menden die zwarte sneeuw zien. De sneeuw is waarschijnlijk zwart gekleurd door kolencentrales in de buurt.

De zwarte sneeuw bedekt bomen, straten, auto’s en huizen. Het is niet de eerste keer dat de inwoners van Siberië te maken hebben met de donkere sneeuw. Volgens Vladimir Slivyak van milieuorganisatie Ecodefense ziet de sneeuw in winter eerder zwart dan wit. „Er zit altijd veel koolstof in de lucht. Maar dat wordt pas zichtbaar als het sneeuwt,” verteld hij aan The Guardian.

Risico op kanker of tuberculose

In de koolstof zitten veel giftige stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. De regio Koezbass is een van de grootstesteenkoolwinningsgebieden ter wereld. Inwoners lopen meer risico om kanker of tuberculose te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Siberië bedekt met zwarte giftige sneeuw
Sluiten