Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Restanten vliegtuig Sala gevonden in het Kanaal

De restanten van het vliegtuig waarin de voetballer Emiliano Sala zat, zijn gevonden in het Kanaal. Dat heeft een onderzoeker die betrokken was bij de zoektocht naar het vermiste toestel bekend gemaakt.

Sala was samen met de 59-jarige piloot David Ibbotson de enige inzittende van het toestel, dat op 21 januari van Aéroport Nantes Atlantique naar Cardiff Airport had moeten vliegen, maar daar nooit aankwam

Ongeloof en wanhoop

Vader Horacio Sala reageert aangeslagen op het nieuwe nieuws. „Ik kan het niet geloven, ik ben wanhopig. Mijn vrouw, mijn twee kinderen en enkele vrienden van Emiliano zijn bij mij. Vandaag heb ik met niemand gecommuniceerd. Ik praat elke dag, maar omdat mijn telefoon geen WhatsApp heeft, is het moeilijk communiceren voor mij en voor anderen om met mij te communiceren”, zo verklaarde hij aan de Argentijnse nieuwszender Crónica Televisión.

De restanten werden volgens hoofdonderzoeker David Mearns zondag gevonden, maar uit respect voor Sala, Ibbotson en hun families zijn er verder nog weinig details prijsgegeven. Verwacht wordt dat de Britse autoriteiten in de loop van de dag met een verdere verklaring komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.