Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Peter van der Vorst nieuwe directeur RTL

Niemand minder dan RTL-presentator Peter van der Vorst wordt de nieuwe directeur van RTL. Per 1 maart wordt hij eindverantwoordelijke voor alle vormen van content op de zenders en digitale consumentenplatformen van RTL, zoals RTL XL en Videoland.

In een reactie op zijn aanstelling zegt Van der Vorst: „Het is een enorme eer én uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor alle zenders en online platformen. Ik geloof dat we samen nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van de Nederlandse kijker.”

Van der Vorst Ziet Sterren

Van der Vorst, die al 25 jaar voor RTL werkt, heeft naast zijn presentatiewerk een eigen productiebedrijf, Vorst Media. Hij richtte dat in 2009 op en heeft afgelopen jaren diverse programma’s ontwikkeld, onder meer Van der Vorst Ziet Sterren en Verslaafd.

Van der Vorst neemt een deel van de werkzaamheden van Erland Galjaard over. Die stopte vorig jaar na 21 jaar bij RTL. Hij was sinds 2007 programmadirecteur. Per 1 februari is Galjaard in dienst bij Talpa als strategisch adviseur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.