Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Papegaai uit Pippi Langkous overleden

Misschien kan je je het dier nog wel herinneren uit je jeugd: papegaai Rosalinda, het maatje van Pippi Langkous. Maar de kleurige papegaai is niet meer. Het dier is wegens ouderdom overleden.

Rosalinda heeft een zeer hoge leeftijd bereikt, namelijk 51 jaar. Door de naam denk je misschien dat de vogel een vrouwtje was, maar in werkelijkheid ging het om een mannetje. De echte naam van Rosalinda luidt dan ook Douglas.

Filmster

Het is al even geleden dat de papegaai op het witte doek verscheen. Douglas speelde Rosalinda in Pippi in Taka-Tukaland, de Pippi Langkousfilm uit 1970. In de film gaat Pippi samen met haar vriendjes Tommy en Annika naar Taka-Tukaland, een eiland waar haar vader gevangen zit.

Pippi met haar vriendjes Tommy en Annika. / ANP

De papegaai bracht zijn laatste jaren door in Karlsruher Zoo, een dierentuin in de Duitse plaats Karlsruhe. De directeur Matthias Reinschmidt had het dier in zijn armen toen het stierf.

Vijftig jaar

Eerder deze maand vierde Metro nog dat Pippi Langkous vijftig jaar geleden op de buis kwam. We blikten terug op vijf zaken die ons zijn bijgebleven van de populaire tv-show.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.