Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Ook in Engeland demonstreren scholieren voor klimaat

Duizenden Britse scholieren zijn vrijdag de straat op gegaan voor het klimaat. Massaal werd er gedemonstreerd in verschillende Engelse plekken als Londen, Brighton, Manchester en Oxford.

Creatieve borden en teksten

Ook in Engeland stalen de scholieren de show met creatieve borden en teksten, die ze al scanderend meedroegen. „Red onze planeet", werd er op het Londense Parliament Squard geroepen. Honderden klimaatbetogers hadden zich daar verzameld, terwijl ze borden met teksten als „maak de aarde weer cool" en „ik moet hiervoor nablijven" bij zich hadden.

In Nederland werd er vorige week ook massaal stilgestaan bij het klimaat: duizenden scholieren waren afgereisd naar Den Haag om hun stem te laten horen. In België kwam men ook in grote getale meedoen met de klimaatmars en ook in Frankrijk en Duitsland was er aandacht voor het klimaat.

De Britse scholieren hebben laten weten dat hun scholen coulant omgaan met het klimaatspijbelen. „Dit is een manier om een boodschap te sturen naar politici, maar ook om bij iedereen voor bewustwording te zorgen", zegt een 15-jarige tiener, gekleed in zijn schooluniform. Dat is om „de nadruk te leggen op het feit dat ik eigenlijk op school had moeten zijn".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.