Metro
Metro Nieuws 17 feb 2019 / 13:48 uur

Om deze reden gaat het Braziliaanse journaal viral

Maju Coutinho (40) had zelf niet helemaal zien aankomen dat dit nieuws zó booming zou worden, maar toch ging het gegeven dat zij de nieuwe presentatrice van het Braziliaanse journaal is viral.

De allereerste

Dat heeft wellicht te maken met één belangrijk detail: Coutinho is de allereerste donkere vrouw die het belangrijkste nieuwsprogramma van het land mag presenteren. Ze werkte al als weerpresentatrice voor het Jornal Nacional, waar dagelijks tientallen miljoenen mensen naar kijken, maar wordt nu ook hét gezicht.

Betekenisvol

Een betekenisvolle stap, vinden veel Brazilianen. Het bericht waarin haar debuut wordt aangekondigd, is door tienduizenden mensen geliked. Voor veel mensen is ‘t een mooie boodschap richting allerlei jonge donkere meisjes die tv kijken, bijvoorbeeld. Anderen noemen het gewoonweg ‘de beste journaaldag sinds veertig jaar’. Kan Coutinho toch even in haar zak steken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Om deze reden gaat het Braziliaanse journaal viral
Sluiten