Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 16 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe versie Nashville-verklaring in de maak

Er komt een nieuwe versie van de Nashville-verklaring. Dat meldt de woordvoerder van de werkgroep. De originele verklaring kreeg vorige maand enorm veel kritiek van lhbti’ers, politici en zelfs christenen, omdat de verklaring een ‘anti-homopamphlet’ zou zijn.

Volgens Rinie van Reenen blijft de verklaring inhoudelijk overeind, maar behoeven bepaalde onderdelen meer uitleg. „ De vorige keer werd de tekst opgevat op een wijze die nadrukkelijk niet onze bedoeling was. Het is goed om te weten hoe teksten door andermans ogen gelezen worden. Dus we gaan er zorgvuldig mee om, we willen misverstanden voorkomen”, aldus Van Reenen tegen AD.nl.

Toegankelijk

De bedoeling van de nieuwe versie is vooral om toegankelijker zijn dan de tekst die vorige maand verscheen. „Binnen de groep van ondertekenaars is er grote eenstemmigheid, hooguit is de vraag of de vertaling wel eenduidig genoeg is en vooral of deze duidelijk genoeg is richting hen die weinig van de Bijbel weten.”

De eerste verklaring leverde een grote hoeveelheid kritiek en verschillende tegenreacties op. De werkgroep bood uiteindelijk excuses aan voor de manier waarop handtekeningen verzameld werden en voor de gebrekkige communicatie. Wanneer de nieuwe versie klaar is, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.