Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 18 feb 2019 / 07:24 uur

Nederland populair bij sektes: beperk de vrijheid

De Nederlandse overheid moet beter haar best gaan doen om misstanden bij sektes te voorkomen en te bestrijden.

Populair land

„We raken de grip kwijt”, zei Fokko Oldenhuis, hoogleraar recht en religie aan de Rijksuniversiteit Groningen, in De Telegraaf. Volgens deskundigen is Nederland een populair land voor sektes, vooral vanwege de tolerantie, de vrijheid om je eigen mening uit te mogen spreken en te geloven in wat je wilt, maar ook vanwege het ontbreken van wetten om misbruik daadwerkelijk aan te kunnen pakken.

Volgens Oldenhuis moet Nederland een voorbeeld nemen aan buurlanden België, Duitsland en Frankrijk, waar sneller wordt ingegrepen. Niet alleen de hoogleraar, ook het meldpunt Sektesignaal, waarschuwt hiervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland populair bij sektes: beperk de vrijheid
Sluiten