Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 feb 2019 / 10:23 uur

Musicalster geëlektrocuteerd na klim in bovenleiding

In België is de pas achttienjarige musicalster Arne Decock overleden. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag nadat hij onder toeziend oog van een vriendin in een elektriciteitsmast naast een spoorweg klom.

3.000 volt

De jongen raakte daarbij de bovenleiding, waarop een spanning van 3.000 volt staat. Hij viel uit de paal naar beneden, maar was vermoedelijk al voordat hij de grond raakte overleden aan de schok, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Zijn vriendin heeft alles zien gebeuren. Ze waren samen naar een feestje van een vriend geweest, toen ze samen terug fietsten. Volgens haar sprong hij naast de spoorweg ineens van zijn fiets af om in de paal te klimmen. Eenmaal boven maakte hij met een stok contact met de bovenleiding, hetgeen hem zijn leven kostte.

„We hoorden plots een knal, gevolgd door een blauwe flits”, zegt een omwonende. „Meteen daarna volgde een schreeuw en het gekrijs van een vrouw. Even later zijn de hulpdiensten massaal gearriveerd. Toen ik buiten ging kijken, zag ik hoe agenten de spoorwegberm aan het doorzoeken waren.”

Kadanza T2gether

Decock was in België bekend om zijn rol in Kadanza T2gether, een door Ketnet geproduceerde musical voor de jeugd waarin hij de hoofdrol vertolkte. Verder had hij op jonge leeftijd al in diverse andere shows zijn kunsten laten zien.

„Ik herinner me de auditie van Arne nog”, vertelt Koen Crucke, die mede verantwoordelijk was voor het kiezen van Decock als hoofdrolspeler in Kadanza T2gethet. „Je zag meteen dat hij een groot talent was en het ver zou schoppen. Dat is later ook gebleken. Maar hij had nog zoveel meer kunnen bereiken. Ik vind het verschrikkelijk dat hij dat nu niet meer kan meemaken en dat hij er door zo’n ‘stoem accident’ niet meer is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Musicalster geëlektrocuteerd na klim in bovenleiding
Sluiten