Metro
Metro Nieuws 13 feb 2019 / 10:52 uur

Mogelijke kinderen spermadokter mogen dna testen

De mogelijke kinderen van ‘spermadokter’ Jan Karbaat mogen een vergelijking maken met zijn dna. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag besloten.

69 kinderen

Het gaat om kinderen die zijn verwekt in medisch centrum Bijdorp in Barendrecht. Karbaat was de eigenaar van die kliniek, hij is inmiddels overleden. De man zou in de kliniek en eerder in een ziekenhuis zijn eigen sperma hebben gebruikt bij inseminaties. Er zouden zeker 47 donorkinderen van de arts zijn. Er waren al 22 erkende kinderen, wat zou betekenen dat hij 69 nazaten zou hebben.

Er is DNA-materiaal van Karbaat veiliggesteld, volgens RTV Rijnmond gaat het om een neushaartrimmer, een steunkous en een tandenborstel.

Een eventueel hoger beroep hoeven de ‘Karbastaards’ niet af te wachten: de rechter vindt dat ze zo snel mogelijk duidelijkheid moeten krijgen. De sterk op elkaar lijkende donorkinderen reageerden opgelucht en emotioneel op het vonnis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijke kinderen spermadokter mogen dna testen
Sluiten