Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Mijn man laten vermoorden was de enige oplossing’

Jarenlang werd ze misbruikt en vernederd door haar man, dat vertelde de Belgische Katrien R. (36 jaar). Uiteindelijk, toen ook haar dochters zijn mikpunt werden, besloot ze iemand in te huren om haar man te laten vermoorden.

Gehakt

„Hij mepte me soms letterlijk de deur uit”, zo begint haar verhaal dat dinsdag in Het Laatste Nieuws staat met het – helaas – klassieke geval van huiselijk geweld, maar wie langer leest komt nog heel veel absurde details tegen. Zo smeerde hij soms gehakt door haar haar en mocht ze alleen borstvoeding geven aan hun dochters vanuit de hondenmand in plaats vanuit hun bed.

De politie bleek haar maar moeilijk te kunnen – of willen – helpen. „Bij de politie vond ik geen steun. ’Ge moet eerst halfdood liggen, voor we u kunnen helpen madame. Ga ergens anders slapen.’”

Soms sliep ze inderdaad niet thuis, maar terugkeren deed ze altijd, vanwege de kinderen. De kinderen waren uiteindelijk ook de reden dat Kartrien R. de situatie niet langer besloot te ondergaan. Want ook haar kinderen werden misbruikt door hun vader. De een kreeg net zolang geen eten totdat ze kon fietsen, de ander moest in de koude vijver in de tuin gaan staan na een ‘slecht’ rapport (79,5 punten van de 100).

Bord gooien

Uiteindelijk kon ze het niet meer aan. „Op een dag – begin 2014 – gooide hij met een bord naar het hoofd van een van mijn dochters. ‘Mama, nu gaat hij mij ook pijn doen’, zei ze tegen mij. Toen ben ik begonnen met nadenken. Hem laten omleggen, op dat moment leek mij dat de enige oplossing.”

Ze ging tot actie over en schakelde een huurmoordenaar in, die op 2 juni 2014 toesloeg in de garage van de man. Woensdag staat hij samen met zijn ex-vriendin en Katrien R. terecht voor de rechtbank van Dendermonde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.