Metro
Metro Nieuws 12 feb 2019 / 12:44 uur

Meisje springt uit raam tijdens wiskundeles

Op een Brusselse school vroeg een leerling van 14 of het raam even open mocht waarna ze naar buiten sprong. Volgens een medeleerling werd het meisje gepest en zat ze slecht in haar vel.

Volgens Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws vond het voorval plaats tijdens de wiskundeles op het Don Bosco-college in Sint-Lambrechts-Woluwe. Als het meisje vraagt of het raam open mag omdat ze het zo warm heeft, vindt de docent dat geen probleem. Tot ze voor de ogen van haar docent en klasgenoten naar buiten springt en 10 meter lager terechtkomt op een golfplaten afdak.

Buiten levensgevaar

Het meisje werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels buiten levensgevaar. Benoit Goffin, directeur van de school heeft laten weten dat haar ouders bij haar zijn. „En het belangrijkste is dat ze nog leeft.” De school onderzoekt samen met de politie wat het meisje tot haar wanhoopsdaad heeft gedreven.

Haar klasgenoten vertellen dat het meisje werd gepest. „Ze zit in een andere klas, ik ken haar niet persoonlijk. Maar ik weet dat anderen haar plaagden omdat ze te mager was. Ze huilde af en toe op school", aldus een van de leerlingen.

Goffin gaf aan dat hij niet in kon gaan op de waarheid van sommige verhalen die de ronde doen. „Wat er precies gespeeld heeft kan ik nog niet zeggen. Van de leerkracht hoorde ik intussen wel dat er in de les niets gebeurd is en dat ze zich ook niet opmerkelijk anders gedroeg.”

Maatregelen

Het Brussels parket heeft een onderzoek geopend om de precieze omstandigheden van het voorval te kunnen achterhalen. Het meisje zelf is nog niet klaar voor verhoor, daarom zullen eerst de schooldirectie en haar mentor ondervraagd worden.

Goffin zei tot slot er alles aan te doen om pesten op zijn school te voorkomen. „We hebben een speciaal team waar leerlingen terecht kunnen als ze last hebben van pesterij", zei de directeur. „Onlangs kwam er nog iemand van de politie op school spreken om de leerlingen bewust te maken van de gevolgen van pesten. We gaan wel bekijken of we maatregelen moeten nemen zodat de ramen in de klas niet meer volledig open kunnen."

Omdat het incident hard aan is gekomen bij de leerlingen, is geregeld dat er een psycholoog beschikbaar is, bij wie de leerlingen hun hart kunnen luchten.

Wil je anoniem met iemand praten over zelfmoord of suïcidale gedachtes? Bel of chat dan met één van de deskundige vrijwilligers van de Zelfmoordpreventielijn op 113.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje springt uit raam tijdens wiskundeles
Sluiten