Metro
Metro Nieuws 16 feb 2019 / 07:34 uur

Man schiet 5 collega’s dood nadat hij ontslagen werd

Er heeft zich een drama voltrokken in de Amerikaanse staat Illinois. Daar heeft een ontslagen man bij een bedrijf op een industrieterrein vijf mensen gedood.

Zes mensen raakten gewond: daaronder zijn vijf agenten die op het incident in Aurora afkwamen. De verdachte werd gedood tijdens een vuurgevecht met de politie.

Trok een wapen

Rond 14:00 lokale tijd begon de schutter op mensen te schieten. De schutter is de 45-jarige Gary Martin. Hij had eerder te horen gekregen dat hij werd ontslagen, zo verklaarde de politie. Niet veel later haalde Martin een revolver tevoorschijn. Hij opende het vuur op zijn collega’s.

De man werkte 15 jaar voor het bedrijf, dat kleppen produceert voor bijvoorbeeld waterleidingen. Hij werd al eerder veroordeeld voor zware mishandeling in de staat Mississippi. Het is niet bekend of het ontslag het motief is voor de brute schietpartij.

Hoop voor de gewonden

De politiechef van Aurora zei dat alle gewonden het waarschijnlijk zullen overleven. President Trump liet op Twitter weten dat hij meeleeft met de slachtoffers en hun families, en sprak zijn lof uit voor de politie.

Protest tegen wapens

De schietpartij in Aurora is een dag nadat het bloedbad op de Stoneman Douglas High School in Parkland werd herdacht. Daar kwamen vorig jaar zeventien studenten en leerkrachten om het leven. Naar aanleiding van deze nieuwe en zoveelste ‘school shooting’ ontstond onder Amerikaanse scholieren de March For Our Lives-beweging, een protestactie voor veilige scholen en uitroeiing van wapengeweld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man schiet 5 collega’s dood nadat hij ontslagen werd
Sluiten