Metro
Metro Nieuws 8 feb 2019 / 05:25 uur

Lichaam uit vliegtuigwrak geïdentificeerd als Sala

Het lichaam dat maandag is aangetroffen in het vliegtuigwrak op de bodem van het Kanaal, is van de vermiste Cardiff City-spits Emiliano Sala (28). De lokale politie bevestigde donderdag het nieuws.

Piloot nog steeds vermist

Het lichaam van piloot David Ibbotson is nog altijd niet gevonden. Een lijkschouwer heeft de identiteit van het lichaam van Sala vastgesteld. Naar de exacte doodsoorzaak wordt nog meer onderzoek gedaan.

Van de radar

De twee inzittenden stapten 21 januari in een vliegtuigje en verdwenen toen van de radar. De wrakstukken van het voertuig werden zondagochtend aangetroffen op de bodem van het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Argentijnse profvoetballer was onderweg naar zijn nieuwe club: hij had voor een bedrag van zo’n 17 miljoen euro de overstap gemaakt van FC Nantes naar Cardiff City.

Gemis

De voetbalwereld rouwt om Sala. De afgelopen dagen werd er op veel plekken al een eerbetoon voor hem gehouden. In een eerste reactie laat Cardiff City, de voetbalclub uit Wales, weten in gedachten bij de nabestaanden te zijn.

Reageer op artikel:
Lichaam uit vliegtuigwrak geïdentificeerd als Sala
Sluiten