Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 feb 2019 / 07:14 uur

Imitator Kim Jong-Un uit voorzorg Vietnam uitgezet

Kim Jong-un en Donald Trump ontmoeten elkaar deze week in Vietnam. De leiders van Noord-Korea en de Verenigde Staten gaan met elkaar om de tafel, met als een paar van de belangrijkste punten de veiligheid van Noord-Korea en hun kernprogramma.

Uitgezet

Vietnam neemt het organiseren van de top heel serieus. Dat blijkt wel uit het feit dat Kim Jong-un-imitator Howard X uit Hong Kong is opgepakt door de politie en het land is uitgezet.

Afgelopen vrijdag zat hij samen met Russell White, de imitator van de Amerikaanse president Donald Trump, in een tv-studio. Daar hadden zij hun eigen topontmoeting, totdat er na afloop ineens tien agenten verschenen.

Howard X werd uitgezet. De officiële reden zou zijn dat zijn visum niet geldig is, maar daar denkt hij zo het zijne van. „De echte reden van mijn uitwijzing is dat ik geboren ben met hetzelfde hoofd als Kim Jong Un. Dat is de echte inbreuk”, zo zei hij op een persconferentie.

Wel blijven

Zijn collega White uit Canada mag wel in Vietnam blijven. Hem is alleen wel dringend verzocht om geen publieke optredens meer te doen als Donald Trump-imitator.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Imitator Kim Jong-Un uit voorzorg Vietnam uitgezet
Sluiten