Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 feb 2019 / 08:24 uur

IKEA start proef met meubelverhuur

Waarom zou je zelf nog iets nieuws kopen tegenwoordig? Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een app, waarmee je iets kan lenen of tweedehands kan overnemen. IKEA lijkt dat ook te beseffen en gaat daarom experimenteren met het verhuren van meubels.

Eerste tests

De eerste tests worden deze maand gedaan in Zweden met kantoormeubelen, zo vertelt topman Torbjörn Lööf van Inter Ikea Systems in gesprek met het Britse The Financial Times.

Volgens de IKEA-bobo huur je een meubelstuk voor een bepaalde tijd, waarna je deze kan teruggeven en iets nieuws uitzoeken. Na de verhuur worden de meubels opgeknapt om ze vervolgens echt te verkopen.

Keukenverhuur

Als de proef met kantoormeubels aanslaat dan kan het experiment worden uitgebreid. Lööf denkt zelfs dat het verhuren van keukens op termijn een goede optie is.

De plannen van IKEA komen voort uit milieu-overwegingen. Ze hopen in de toekomst minder afval te produceren en meer producten te hergebruiken. Daarom overweegt het bedrijf ook om in de toekomst onderdelen van oude meubels weer te gaan produceren en verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA start proef met meubelverhuur
Sluiten