Metro
Metro Nieuws 16 feb 2019 / 10:47 uur

Het één euro-ontbijtje van de Ikea is niet meer

Aan alle goeds komt een einde, wordt weleens gezegd. Zo ook aan het beroemde euro-ontbijtje van de Ikea. Oplettende ontbijters hebben het allicht al gemerkt zaterdagochtend.

De woongigant heeft de prijs van het ontbijtje verhoogd. En dat is zeker te merken voor klanten die geen Ikea Family-pas hebben: zij moeten fors meer gaan betalen. In plaats van de twee broodjes met beleg, een gekookt eitje en een bakkie pleur of thee voor een euro, heeft het warenhuis nu twee varianten.

3,45 euro

Voor een kopje koffie en een croissant betaal je als lid 60 cent, niet-leden betalen 1,50 euro. Het oude ontbijtje met de broodjes, beleg en warme drank, kost nu 1,20 euro. Wanneer je niet lid bent van Ikea, moet je 3,45 euro betalen voor het ontbijtje, schrijft RTL Nieuws.

Op zondag kan je bij de Ikea nu ook brunchen. Je krijgt als lid dan voor 2,95 euro een wit en bruin broodje, een roerei, twee plakjes bacon en zalm en een warm drankje. Niet-leden betalen 4,50 euro.

Maar waarom?

Op de website legt Ikea uit dat de prijsverhoging wat hen betreft terecht is, mede door een betere kwaliteit van de ingrediënten. „We denken dat we een eigentijdser en voedzamer alternatief hebben voor het een euro ontbijt, voor slechts 20 cent meer."

Vind jij de prijsstijging een probleem?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het één euro-ontbijtje van de Ikea is niet meer
Sluiten