Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Het blijft mooi weer: zonnig weekend op komst

We hoeven je het niet te vertellen, maar doen het lekker toch. De zon schijnt, en is dat even genieten. En goed nieuws: ook dit weekend blijft het nog mooi.

Nét geen weerrecord

Vrijdag was het warmetruiendag, een dag waarop de verwarming een graadje lager gaat en je in plaats daarvan binnen een trui aantrekt. Die dag kreeg vrijdag een andere functie. Yannick Damen van Weeronline licht toe: „Het was heerlijk weer om met warme trui, zonder jas van het voorjaarsachtige weer te genieten.” Ook heerlijk natuurlijk.

Vrijdag werd overigens nét geen weerrecord verbroken. Het hing erom, maar het kwik in Maastricht bleef steken op 17 graden. Dat was 0,2 graden te weinig om een nieuw weerrecord te vestigen. Twee jaar geleden was het daar 17,1 graden.

In de rest van het land was het wat kouder: in De Bilt werd het bijvoorbeeld 14,3 graden. In het West-Brabantse Woensdrecht werd het 17 graden, temperaturen die volgens Damen meer passen bij april.

De komende dagen blijft het lekker zonnig en zacht, pas na het weekend wordt het weer wat kouder. Genieten nu het nog kan dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.