Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 feb 2019 / 10:10 uur

Gevangenen in New York zonder verwarming bij -17

In een detentiecentrum in New York hebben gevangen vrijwel een week geen verwarming of elektriciteit gehad, terwijl de temperatuur buiten tot -17 gezakt was.

Bijna duizend gevangenen zaten in hun cel zonder verwarming, licht of toegang tot computers om hun ellende met hun advocaten of familie te kunnen delen. De temperatuur binnen was slechts 1 graad, meldt nieuwszender Sky.

Illegaal en inhumaan

De ‘inmates’ bonkten op de muren en schenen met zaklampen uit hun ramen om hulp te zoeken na een stroomstoring. De procureur-generaal van New York is woedend over de gang van zaken. „Het is onacceptabel, illegaal en inhumaan om mensen vast te houden zonder voorzieningen, toegang tot hun advocaat of medische zorg”, twitterde ze.

Burgemeester Bill de Blasio liet zaterdagavond generatoren en dekens bij de gevangenis afleveren. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Volgens critici doet De Blasio meer voor gevangenen dan voor de 5000 huurders in de Bronx die al twee weken zonder verwarming zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevangenen in New York zonder verwarming bij -17
Sluiten