Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 10 feb 2019 / 19:55 uur

Geen nieuwe scholierenstaking aanstaande donderdag

Eerder leek het erop dat scholieren elke week zouden gaan staken voor een beter klimaat. Toch komt de organisator van de klimaatmars Youth For Climate hier zondag op terug.

Youth For Climate laat via hun Twitteraccount weten dat zij niet van plan zijn om aanstaande donderdag opnieuw naar het Malieveld te gaan en geven aan eerst in dialoog te gaan met de politiek. In de tussentijd zullen er geen betogingen op de agenda staan.

Klimaatstakers

Youth For Climate organiseerde de protestactie in Den Haag van afgelopen week. Donderdag kwamen er naar schatting 15.000 scholieren naar de Hofstad om de politiek ervan te overtuigen dat er meer moet worden gedaan om de wereld leefbaar te houden voor de aankomende generaties.

De organisatie kreeg vanuit de regering een uitnodiging gekregen om in gesprek te gaan over hun zorgen. Dit willen zij afwachten. Mochten deze gesprekken niet het gewenste resultaat opleveren, dan overwegen zij opnieuw te staken. Zij hopen erop dat de politiek hun standpunten serieus neemt en met gepaste maatregelen komt om het Klimaatakkoord beter te laten matchen met hun wensen. Op de dag van de staking werden zij al uitgenodigd door minister Arie Slob van Onderwijs. Kennelijk staan er nog meer gesprekken op de agenda.

Een wekelijks terugkerende staking zit er volgens hen mede hierom niet in. Daarnaast focust de protestgroep zich liever op enkele grote betogingen dan elke week eentje van een kleinere omvang. Daarnaast stellen ze dat het onbeleefd is om actie te voeren als er gesprekken gaande zijn en is het feit dat aanstaande donderdag op Valentijnsdag valt een reden om niet de straat op te gaan. Volgens critici laat Youth For Climate zich hiermee om de tuin leiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Geen nieuwe scholierenstaking aanstaande donderdag
Sluiten