Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 feb 2019 / 08:44 uur

Er zijn vandaag acties op Schiphol om déze reden

Werknemers van Axxicom op Schiphol houden vanaf zondagochtend werkonderbrekingen. Het bedrijf begeleidt normaliter passagiers met een beperkte mobiliteit van en naar de vliegtuigen.

Onvrede

De werknemers staken vanuit onvrede over het uitblijven van cao-onderhandelingen. Dit is een vervolg op de stiptheidacties van vorige week, die volgens FNV Luchtvaart niet het gewenste resultaat hebben gehad.

Tekort aan collega’s

De werkdruk zou te hoog zijn en er zou meer mankracht moeten komen. Naar eigen ervaring komen ze vijftig collega’s tekort. Ook eisen ze 3,5 procent meer loon, een eerlijk functiewaarderingssysteem en verlichting van het fysiek zware werk. Het moederbedrijf Trigion wil niet met de vakbond onderhandelen, alleen met de ondernemingsraad van Axxicom. Die weigert dat. Bij het bedrijf op Schiphol werken ruim 250 vaste medewerkers en 550 uitzendkrachten en stagiairs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er zijn vandaag acties op Schiphol om déze reden
Sluiten