Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 feb 2019 / 12:57 uur

Drie Nederlandse IS-verdachten opgepakt in Turkije

In Turkije zijn meerdere Nederlandse IS-verdachten opgepakt. Dat gebeurde in de stad Bursa, tijdens een operatie tegen terreurorganisatie Islamitische Staat.

Nederlands paspoort

Er zijn vier verdachten gearresteerd door de politie. Drie daarvan hadden een Nederlands paspoort. Zij worden naar verluidt in verband gebracht met de activiteiten van de terreurorganisatie in Syrië, dat grenst aan Turkije.

Interpol

Zeker één van de verdachten is een vrouw die zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit heeft. De vierde verdachte is een Irakees. Het Turkse staatspersbureau Anadolu bericht dat de verdachten zijn opgepakt in hun woonruimte in het district Mudanya in Bursa. De groep stond gesignaleerd bij Interpol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie Nederlandse IS-verdachten opgepakt in Turkije
Sluiten