Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Door politie doodgeschoten man had nepvuurwapen

Woensdagavond is in Amsterdam bij de Nederlandsche Bank een 31-jarige Amsterdammer doodgeschoten door de politie. Nu blijkt dat hij er mogelijk op uit was om te worden gedood door agenten. De man had een nepvuurwapen bij zich, dat niet van echt was te onderscheiden.

In het onderzoek zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) aanwijzingen dat sprake zou zijn van ‘zelfmoord door een politiekogel’. Bij het schietincident werden meerdere kogels gelost.

Onderzoek naar toedracht

De agenten openden het vuur toen de man op ze afkwam met het, zo bleek later, nepwapen. Het slachtoffer stierf ter plekke aan zijn verwondingen. Een langsrijdende fietser raakte gewond aan zijn been. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Het OM kan nog niets zeggen over de achtergrond van de man. De Rijksrecherche doet, zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten, onderzoek naar de toedracht. Daarbij wordt ook gekeken naar het vuurwapengebruik van de agenten. Op de website Dumpert staat een filmpje van de schietpartij, waarin zeker twintig schoten zijn te horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.