Metro
Metro Nieuws 15 feb 2019 / 12:49 uur

Dieven stelen geen 30.000 liter wodka, maar water

Denk je wodka voor de rest van je leven te kunnen drinken, blijkt dat je ijsbergwater hebt gestolen. Zelfde kleur, even transparant: wij snappen de verwarring wel, hoor.

Bevroren water

De diefstal vond plaats bij de Canadese wodkaproducent Iceberg Vodka. Tot afgelopen weekend zat er nog 30.000 liter ijsbergwater in een opslagtank, tot de boel opeens verdwenen bleek te zijn. Het bedrijf gebruikt het bevroren water voor de productie van zijn wodka. Er hadden maar liefst 150.000 flessen wodka gemaakt kunnen worden met ‘t gestolen water, alhoewel de waarde van de verdwenen voorraad nog meevalt: 6000 tot 8000 euro.

Verdampen

De directeur verklaart tegenover CBC dat hij geen idee heeft wie achter de diefstal zit. Een andere reden voor het verdwijnen van het water kan hij niet verzinnen: verdampen of weglekken is volgens hem geen optie, omdat de werknemers de kwaliteit van het water elke dag goed in de gaten houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieven stelen geen 30.000 liter wodka, maar water
Sluiten