Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 9 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dief jat 1600 euro aan krasloten en wint niks

Heb jij je wel eens afgevraagd wat je zou winnen als je een hele stapel loten zou hebben? Een wanhopige winkelmedewerker die diep in de schulden zat, probeerde zijn geluk uit door honderden krasloten van zijn werkgever te ontvreemden.

Pechvogel

Veel mazzel had hij hier echter niet mee, want hij won helemaal niks. De 28-jarige Andrew Lochrie hoopte een groot geldbedrag te winnen en beproefde zijn geluk met de National Lottery kraskaarten, zo meldt The Green Oak Telegraph.

De Schot werd betrapt, raakte zijn baan kwijt en werd vervolgd voor diefstal. Van de stapel die hij had meegenomen was er geen enkel winnend lot, zo meldt zijn advocaat. Ondanks dit eist zijn voormalige werkgever Co-op het volledige schadebedrag terug.

In een periode van ongeveer twee maanden in het najaar van 2017, nam hij tijdens zijn shifts telkens enkele loten mee voor eigen gebruik. Op een gegeven moment kreeg zijn baas argwaan en werd de administratie nagetrokken. Hij viel door de mand toen de medewerkers onder de loep werden genomen.

Spijt en straf

„Hij heeft erg veel spijt," vertelt zijn advocaat Edel McGinty. „Meneer Lochrie erkent dat hij het vertrouwen van zijn werkgever heeft geschaad. Hij ging over op zijn daad omdat hij in een zeer lastige financiële situatie zat, het was een wanhoopsdaad.

De rechtbank was uiteindelijk schappelijk, de verdachte kreeg een taakstraf van 200 uur opgelegd die binnen de komende negen maanden moet worden volbracht. Omdat hij zijn daden had bekend viel zijn straf zo’n 100 uur lager uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.