Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 feb 2019 / 13:47 uur

Derde weerrecord op rij: warmste 27 februari ooit

Dat het lekker warm is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je ook al dat we voor de derde dag op rij een weerrecord te pakken hebben?

Regen van weerrecords

Aan het begin van de middag liep het kwik op tot 16,8 graden in De Bilt en daarmee is het officieel de warmste 27 februari ooit. Sinds ze begonnen zijn met meten, was het nog nooit zo warm op deze dag, meldt Weeronline. Het vorige record stond op 16,3 record en werd gemeten in 2003.

Het regent (figuurlijk gezien dan) weerrecords deze week. Op 16, 25 en 26 februari werden ook al weerrecords gevestigd. Over heel 2018 gebeurde dat maar 14 keer. 26 februari was zelfs de warmste februari-dag ooit. Ook de afgelopen winter was een record op zich: hij staat namelijk op de achtste plek van warmste winters sinds het begin van de metingen in 1901. Qua zonuren staat de afgelopen winter op een zevende plek.

11 graden

Na woensdag is het voorlopig weer even gedaan met de warmte. Er ligt namelijk kouder en regenachtiger weer in het verschiet. Reken maar op zo’n 11 graden, een stuk kouder dan de afgelopen dagen. Maar als je meeneemt dat het normaal gesproken rond deze tijd nóg een paar graden kouder is, mogen we natuurlijk niet klagen.

Reageer op artikel:
Derde weerrecord op rij: warmste 27 februari ooit
Sluiten