Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 8 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Daten? Dit zijn de ongemakken

We smullen allemaal van de verhalen van slechte of ongemakkelijke dates. Tijdens First Dates op televisie of bij de verhalen van je vrienden in de kroeg. En misschien heb je er zelf ook een paar in je oeuvre.

Muziek als enige klik

Hoe ongemakkelijk je dates ook zijn, vaak is er toch wel iemand wiens date nét wat raarder was. Metro ging op zoek naar bijzondere verhalen. Kasper vertelt: „Ik had kaartjes gekocht voor een muziekfestival, we klikten online echt op muziekgebied. Helaas bleek dat ook de enige klik te zijn die we hadden. Na drie kwartier ongemak kwam ze melden dat haar vrienden ook op het festival waren en ze daarmee de hort op ging.”

Ook Imre spendeerde niet veel tijd met een date. „We hadden om een uur of zeven afgesproken om samen te gaan eten. Om tien uur kwam ze aan en hadden we niks tegen elkaar te zeggen. Ik kon daardoor overigens wel een deel van de wedstrijd tussen PSV en AC Milan zien, dus de avond was niet helemaal verloren.”

Heel erg dronken

Manon’s date werd nogal dronken. „Hij werd zo aards dronken dat hij maar naar huis ging. Een half uur later belde het OLVG Oost dat hij was aangereden door een taxi, of ik wist wie z’n familie was. Vervolgens heb ik daar een halve avond gezeten. Op onze eerste date. Het is niks geworden…”

Soms vindt een date het ook nodig ongevraagd advies te geven, weet Marjolein. „Mijn date schrok op een of andere manier van mijn voorkomen. In plaats van gezellig koffie drinken, gaf hij dieetadvies, vertelde dat ik mijn magnetron het huis uit moest doen en dat hij wel weer koffie wilde drinken als ik zou zijn afgevallen. Toen ik vroeg of hij nog iets wilde drinken en ik een cola wilde zei hij ‘zou je dat wel doen?’.”

Dierendate

Naomi’s date in de dierentuin voldeed ook niet aan alle verwachtingen. „Ik had een Tinderdate en we gingen naar Blijdorp. Vanaf ‘t eerste moment was hij echt een softy, terwijl ik dacht dat hij stoer en mannelijk was. Hij liep ook niet recht naast mij, maar meer een beetje schuin. Toen we na de dierentuin klaar waren, heb ik verzonnen dat ik naar huis moest omdat m’n vader had gekookt. Eenmaal thuis kreeg ik een foto, die had hij stiekem gemaakt toen ik naar de ijsberen keek.”

Dates met dieren als onderdeel gaan wel vaker mis, weet ook een dame die graag anoniem wil blijven. „Ik had een date met een jongen die gek was op de natuur. Op zijn kamer aangekomen liet hij een trucje zien met zijn fret, die paste namelijk in zijn mond." Hoewel dit de eerste afknapper is, besluit ze toch nog met hem te gaan wandelen op de heide, waar hij alle mooie dingen uit de natuur aan haar vertelt. „Ook over de kleine kikkertjes die net begonnen met lopen. Vlak daarna zag hij er tot zijn grote vreugde eentje, ik zag hem niet. Drie tellen later stond ik er bovenop, kikkertje zo plat als maar kon."

Recensie

In een tijd waarin we alles raten en recenseren, is ook daten niet meer wat het was. Een vrouw die ook anoniem wil blijven vertelt: „Ik had een date met een man die midzomer een coltrui droeg en groene nagellak. Tijdens de date vertelde dat hij getrouwd was. Nadat ik de date afgebroken had, schreef hij er een – heel vriendelijke – recensie over op zijn blog.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Daten? Dit zijn de ongemakken
Sluiten