Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 feb 2019 / 13:19 uur

D66 pleit voor verbod op ‘homogenezing’

Regeringspartij D66 en de vereniging van jeugdartsen (AJN) vinden dat de behandelingen om homo’s te ‘genezen’ van hun geaardheid verboden moeten worden.

Wettelijke bescherming

D66 wil vooral minderjarigen beter beschermen tegen deze omstreden behandelingen. Zulke therapieën, die worden aangeboden door bijvoorbeeld christelijke groeperingen, staan haaks op de opvatting dat jongeren volledig zichzelf kunnen zijn, zegt Tweede Kamerlid Vera Bergkamp in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Voor haar weegt wettelijke bescherming in dit geval zwaarder dan de vrijheid van godsdienst.

Ziek

Volgens Bergkamp tast de behandeling mensen aan „in het wezen van hun identiteit.” Ze noemt dat zeer schadelijk en misleidend. Jeugdartsen spreken over wanpraktijken en kwakzalverij. De behandelingen suggereren dat iemand ziek is, aldus de AJN.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
D66 pleit voor verbod op ‘homogenezing’
Sluiten