Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 feb 2019 / 05:50 uur

CDJA komt met ‘sympathiek idee’ voor studieschuld

Als het aan de jongerenorganisatie van het CDA, het CDJA ligt, wordt de rente over een studieschuld aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Oud-studenten zullen zo na de afronding van hun studie minder belasting betalen, waardoor het negatieve effect van het leenstelsel minder voelbaar is.

Sympathiek idee

De jongerenorganisatie doet het voorstel zaterdag op het partijcongres in Amsterdam, meldt de Volkskrant. De resolutie van de jongeren van het CDA kan rekenen op steun van ten minste drie provincies. Ook CDA-Kamerlid Harry van der Molen, woordvoerder hoger onderwijs, noemt het een ‘sympathiek’ idee, ,,al zullen we wel eerst goed naar de financiële consequenties moeten kijken”.

Vreemde situatie

De jongeren maakten een vergelijking met de hypotheekrenteaftrek. CDJA-voorzitter Lotte Schipper: ,,In Nederland is het al jaren mogelijk om de rente die je betaalt over je hypotheek gedeeltelijk af te trekken. Het is vreemd dat dit wel kan met rente over een lening voor stenen, maar niet met rente over een lening voor een studie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CDJA komt met ‘sympathiek idee’ voor studieschuld
Sluiten