In het nieuws

Carnaval boven de rivieren: kan dat eigenlijk wel?

Carnaval boven de rivieren: kan dat eigenlijk wel?

C.V. Apelazerus: bestaande uit Alwin, Sander,Wiechert, Antoine, Benjamin, Remco, Donovan, Pim, Bas, Hans, Marchel, Chris, Sandra,Margret, Karlijn, Ingrid en Monique / Eigen foto

Foto van 'Anne Kersten'

28 FEB 2019

Niet alleen in Brabant en Limburg barst komend weekend het carnavalsgeweld los. Ook in het Utrechtse IJsselstein viert men het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Maar carnaval boven de rivieren, kan dat eigenlijk wel?

Uit recent onderzoek van Acties.nl, uitgevoerd door Panelwizard, blijkt dat de helft van de Limburgers vindt dat carnaval alleen een feest is voor hun streekgenoten. 43 procent van de Brabanders vindt dat het échte carnaval alleen in hun provincie gevierd kan worden.

Apelazerus

In IJsselstein hebben ze daar geen boodschap aan. Want hoewel de Utrechtse stad zo’n dertig kilometer van de Brabantse grens afligt, wordt er hartstikke hard gecarnavald in maart. Maar, aan die dwaze dagen in maart gaat een periode van hard werken vooraf. In die weken zou zelfs de essentie van carnaval liggen. Ver van de bewoonde wereld wordt op een bedrijventerrein namelijk keihard aan de praalwagen gebouwd. Hoe dichter je de loods nadert, hoe harder de carnavalsmuziek klinkt. Zo’n aanstekelijk nummer, dat je vaagjes kent van het feest twee jaar geleden. Eenmaal binnen is het eerste wat je ziet een gigantische carnavalswagen. Rood met wit gestreept, compleet met dak, keuken en dj-hoek. „Zelf gemaakt”, vertelt Alwin. In totaal zijn ze met een man of twintig bij carnavalsvereniging (C.V.) Apelazerus.

Carnaval boven de rivieren: kan dat eigenlijk wel?

C.V. Apelazerus: bestaande uit Alwin, Sander,Wiechert, Antoine, Benjamin, Remco, Donovan, Pim, Bas, Hans, Marchel, Chris, Sandra,Margret, Karlijn, Ingrid en Monique / Eigen foto

Die naam vindt z’n origine in het carnavalsverhaal van de stad IJsstelstein, met carnaval omgedoopt tot Apestad. Erik Jan van Zwieten, woordvoerder van de lokale carnavalsorgansatie (KOIJ), legt uit hoe dat precies zit. „Het gaat terug naar 1300, het verhaal van Apestad. In de middeleeuwen hadden we hier een kasteel met een slotheer. En die heer had een aapje en een knecht, die beide Kees heetten. Kees de knecht was erg geliefd bij de lokale bewoners. Op een dag kwam Kees de aap te overlijden en daar werd de doodsklok voor geluid”, aldus Van Zwieten. „De bewoners dachten dat Kees de knecht was overleden en waren in rouw, tot ze erachter kwamen dat het eigenlijk om de aap ging. IJsstelsteiners heten sindsdien Apenluiers met carnaval, en we wonen in Apestad.” Die legende is nog altijd in de optocht terug te zien: voorop rijdt namelijk steevast een wagen met een grote aap erop.

Wagen gesneuveld

Apelazerus sluit daar natuurlijk ook weer op aan, hoewel Alwin zegt dat ze zich niet altijd het apelazerus drinken. Hij werkt ondertussen met Ingrid aan houten borden. „Er moeten hier lichtjes inkomen en die borden komen dan op de zijkant van de wagen te hangen”, vertelt Sander, die ondertussen een aantal lampjes in het bord staat te schroeven. „Het thema van de wagen is dit jaar circus. Toevallig sluit dat ook goed aan op het thema van IJsselstein, dat is namelijk ‘Kees waar is mijn feestneus’.” Kees, die naam hebben we eerder gehoord.

Dat thema van de wagen, dat wordt dus al maanden van te voren bedacht. Hoewel er dit jaar een kink in de kabel was: het thema was er wel, maar de oude wagen was gesneuveld. Daarom is dit het eerste jaar dat ze de kar volledig zelf in elkaar hebben gezet, opgebouwd uit staal en hout. Antoine is volgens de rest het brein achter de wagen, hoewel hij zelf een andere mening is toebedeeld. „We doen het samen, iedereen heeft een taak. En ik heb toevallig het onderstel in elkaar gezet en het ontwerp gemaakt.”

Elkaar helpen

Met die kar moeten ze overigens wel weer even vooruit, want het was een behoorlijke investering. Maar met van die handige mensen moet dat goed komen. „Volgend jaar halen we gewoon het dak eraf en maken we er bijvoorbeeld twee torens van”, bedenkt Alwin ter plekke.

Naast de wagen van Apelazerus, staat er verderop ook nog een piratenschip. „Van de kinderen”, licht Antoine toe. „Volgende week staan er nog drie wagens bij, denk ik.” Want dat kan allemaal gewoon, in één loods. Rivaliteit is er niet tussen de IJsselsteinse carnavalsverenigingen. „Vorig jaar stonden hier binnen vier karren en volgens mij heeft iedereen elkaar geholpen. Gewoon de laatste dingen even afmaken, dan help je elkaar gewoon even toch”, dat vindt Sander vanzelfsprekend.

Die algehele sfeer, dat is waar ze het voor doen bij Apelazerus. En dat is volgens hen ook waar carnaval voor staat. „Ik wil niet alleen maar op de wagen komen staan als we de optochten afgaan”, vertelt Wiechert, terwijl hij met een schroevendraaier in een gat staat te pielen. „Voor mij is het pas echt carnaval als ik heb kunnen helpen met bouwen. Als we samen bezig zijn geweest.”

Saamhorigheid

Ingrid valt hem bij. „Het bouwen vind ik eigenlijk leuker dan de optocht zelf. Je doet dit met elkaar; het is veel stom lullen en biertjes drinken. Maar die gezelligheid, dáár doe ik het voor.” „Die saamhorigheid”, vertelt Alwin. „Dát is carnaval. Het samen bouwen, zeven dagen per week twee maanden lang; het zijn echt vrienden van me geworden.”

Vier jaar geleden begonnen ze samen een carnavalsvereniging, inmiddels komen ze bij elkaar op verjaardagen en zien ze elkaar bijna dagelijks, ook buiten de carnavalsperiode. „Dan kan ik wel naar Breda gaan met carnaval, maar ik vind het hier net zo leuk”, vertelt Sander. „Het is pas feest als we met z’n allen zijn.”

Gezellig

Erik Jan (KOIJ) is van mening dat het carnaval in zijn stad dan ook zeker niet onder doet voor dat in Brabant. „Ja die sfeer, die is hier gewoon geweldig.” Volgens hem is de IJsselsteinse optocht goed, is het gewoon heel gezellig en bovendien: „Iedereen is welkom. Ik denk dat dorpen in Brabant jaloers zijn op hoe we het hier vieren.”

Carnaval boven de rivieren: kan dat eigenlijk wel?

De optocht in IJsselstein vorig jaar / Peter Vos fotografie

Maar de enige die eigenlijk écht een oordeel kan vellen over het carnaval boven de rivieren, is Brabo Benjamin. „Wij kunnen ons wel meten met het Brabantse carnaval”, vertelt hij. „Het is hier in ieder geval net zo gezellig.” Hij geeft toch toe dat het Brabantse carnaval heel anders is dan het IJsselsteinse: „Daar gebruiken ze heel veel papier-maché en beweegt alles. Hele toffe wagens, maar dan loopt iedereen er bij de optocht naast omdat je er niet op kan staan. Waar is dan het plezier gebleven?” Hier in IJsselstein is het veel leuker, vindt ‘ie.

En hoe zit het dan met dat carnaval vieren boven de rivieren? „Dat kan gewoon”, vindt Benjamin. Want als je maar met je vrienden bent, maakt het niet uit waar je het viert. „Ja of kom gewoon naar IJsselstein toe!” Duidelijk.

De IJsselsteinse optocht vindt plaats op zaterdag 2 maart.

Wat vinden de Brabo’s en Limbo’s er zelf van?

„Carnaval alleen voor Limburgers? Zeker niet.” Odin Wijnhoven, woordvoerder van stadscarnavalsvereniging de Tempeleers uit Mestreech (Maastricht), is er stellig in. „Iedereen viert carnaval op zijn eigen manier. Dat merken we hier in Limburg al: hoe carnaval gevierd wordt, verschilt van stad tot stad.”

„Hoe meer er carnaval wordt gevierd, hoe meer erbij wordt stilgestaan en het doorgegeven kan worden aan volgende generaties. Carnaval is een stukje cultureel erfgoed wat goed gevierd moet worden, dus het is alleen maar goed dat er ook boven de rivieren een feestje wordt gebouwd.”

„Carnaval boven de rivieren? Waarom niet!”, vindt Rinske van Kasteren, woordvoerder van de Oeteldonksche Club (Den Bosch). Dat de noorderlingen naar Oeteldonk komen, merken ze dan weer wel. „Helemaal prima, mits ze zich aanpassen.” In Oeteldonk zijn namelijk nogal wat tradities rondom het carnaval. „Zo verkleden wij ons niet, maar dragen we een kiel met de stadskleren rood, wit en geel. Dat is voor de saamhorigheid. Dus als jij daar met je bananenpak tussen staat, wordt dat niet erg gewaardeerd.”

Over het carnavallen boven de rivieren kan ze kort zijn. „Als het echt vanuit de traditie gevierd wordt, kan ik het alleen maar aanmoedigen. Maar als het eigenlijk een zuipfestijn is, dat toevallig het label carnaval draagt? Dan denk ik persoonlijk: doe maar niet.”

Zo vier je carnaval

Of het nou carnaval in Brabant of IJsselstein is, hoe vier je het? Hier 7 tips van Apelazerus op een rij:

1. Vrienden verzamelen.

2. Stad uitkiezen.

3. Regel vervoer terug.

4. Ga verkleed!

5. Kijk de optocht.

6. Mengen!

7. Ga er vol in! Spreek gewoon mensen aan, heb het gezellig, ga in die polonaise, drink een biertje en heb een leuke tijd.


Jongen (12) moet operatie ondergaan na enorme stomp in testikels

Jongen (12) moet operatie ondergaan na enorme stomp in testikels

Foto: Pixabay

Foto van 'Metro'

19 MIN

Een twaalfjarige jongen uit het Britse Hartlepool moet een operatie ondergaan, omdat hij op school 'voor de grap' een enorme stomp in zijn edele delen heeft gekregen.

Bailey Summers kreeg de stomp als grapje vanuit de nieuwe 'Bangkok-hype'. De grap is om een medescholier te vragen wat de hoofdstad van Thailand is. Het antwoord op die vraag is Bangkok, waarbij 'bang' het geluid van een stomp of knal is en 'kok' lijkt op het Engelse woord 'cock', wat penis betekent.

Voor eeuwig kwijt


'Opgepakte jongeren met bivakmutsen en vuurwapen speelden in clip'

'Opgepakte jongeren met bivakmutsen en vuurwapen speelden in clip'

Foto: Pixabay

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

De politie in Rotterdam heeft vrijdagavond een groepje jongeren met bivakmutsen, vuurwapens en grote kapmessen opgepakt. Zij verklaarden achteraf dat ze bezig waren met het filmen van een clip voor een rapper.

De politie kreeg vrijdagavond rond 21.45 uur meldingen van ongeruste ooggetuigen van het voorval op het Prinsenplein. Bij het zien van de politie gingen de jongeren er meteen vandoor. Bij een achtervolging, waarbij een jongen onderweg een kapmes van bijna een halve meter weggooide, werd een waarschuwingsschot gelost. De 17-jarige jongen uit Barendrecht kon toen worden opgepakt.

Kapmes en vuurwapen


Rotterdamse man mishandelt lesbische vrouw met sigarettenpeuk
Likeability of3

Rotterdamse man mishandelt lesbische vrouw met sigarettenpeuk

Foto: ANP Xtra

Foto van 'Metro'

1 UUR

In Rotterdam is een 34-jarige Rotterdammer opgepakt nadat hij een lesbische vrouw had mishandeld, vermoedelijk vanwege haar seksuele geaardheid.

De vrouw was met haar vriendin uit eten toen de man obscene gebaren en opmerkingen richting het stel begon te maken. In eerste instantie negeerde het stel hem, maar na een tijdje heeft een van de vrouwen hem aangesproken op zijn gedrag.

Sigarettenpeuk


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Stokoude veteranen weggestuurd bij herdenking: 'Ons hart brak'

Stokoude veteranen weggestuurd bij herdenking: 'Ons hart brak'

Foto: ANP Royal Images

Foto van 'Metro'

3 UUR

Vier Britse oorlogsveteranen zijn vrijdagavond weggestuurd bij de Airborne-herdenking in Arnhem. De vier hadden geen toegangspassen en de vip-ruimte was vol, dus daarom werden ze teruggestuurd naar het hotel.

„Elk jaar kijken we uit naar de viering. We sparen het hele jaar om het geld voor de reis naar Nederland bij elkaar te sprokkelen", zo vertelt de 96-jarige Britse marineveteraan Simeon Mayou aan Omroep Gelderland. „Met veel verdriet zijn we omgekeerd en terug naar ons hotel gegaan. Er zaten wél mensen die tijdens de oorlog nog niet eens geboren waren, maar wij mochten niet naar binnen. Ons hart brak."

Onterend


Tweede Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in Groot-Britannië

Tweede Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in Groot-Britannië

Een anti-brexit demonstrant tijdens een demonstratie voor het parlement in Londen, op 12 september 2019. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Nederlanders in Groot-Britannië moeten een dubbele nationaliteit kunnen aannemen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. 

De onzekerheid over de brexit dwingt tot deze 'uitzonderlijke maatregel', stellen D66, VVD, GroenLinks, PvdA en 50PLUS. Zij dienen daarom een brexit-noodwet in 'omdat de Britse politiek het dreigt te laten afweten'.

Beschermen


Sinterklaas komt per trein naar Apeldoorn

Sinterklaas komt per trein naar Apeldoorn

Een stoomlocomotief tijdens het stoomtreinfestival Terug naar Toen. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 15:57

Sinterklaas komt dit jaar voor het eerst niet per boot, maar per trein aan bij zijn officiële entree in Nederland. De goedheiligman maakt gebruik van de diensten van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij om Apeldoorn te bereiken.

Daar vindt op 16 november de landelijke intocht plaats. Meerdere partijen die bij een besloten bijeenkomst waren over het festijn, bevestigen dit tegenover de Stentor.

Te klein


Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen

Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen

De Britse prins Charles tijdens de opening van de gerestaureerde toren van de Eusebiuskerk. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 15:38

In Arnhem heeft een groep schoolkinderen gepraat met de Britse kroonprins Charles over de slag om Arnhem. Charles noemde het belangrijk dat de jongste generaties zich verdiepen in de geschiedenis van vrijheid.

De kinderen spraken voor een schoolproject met 32 mensen die de Slag destijds meemaakten. Die gesprekken verwerkten zij in tekeningen die op een expositie in de Eusebiuskerk te zien zijn.

Parachute


'Mogelijk anonieme advocaten zware strafzaken'

'Mogelijk anonieme advocaten zware strafzaken'

Een rechter loopt door de gang van de rechtbank in Rotterdam. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 13:44

De kans bestaat dat advocaten, officieren van justitie en rechters anoniem zware strafzaken moeten gaan behandelen om de veiligheid te garanderen.

Dat zegt voorzitter Henk Naves van de Raad voor de Rechtspraak in een interview met het televisieprogramma EenVandaag naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum.

Open vizier


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Politie heeft supersnelle wagens, maar kan ze niet allemaal gebruiken

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

VANDAAG, 11:47

De supersnelle auto's die de politie heeft gekocht om beter jacht te maken op criminelen en verkeersvandalen zijn prachtig, maar ze kunnen niet allemaal worden gebruikt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nationale Politie naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De bestuurders van de auto's moeten een speciale bijscholing volgen, omdat de wagens met 272 pk om bijzondere rijvaardigheidseigenschappen vragen. De politieacademie heeft een achterstand opgelopen bij het opleiden en bijscholen van de chauffeurs die de auto's moeten kunnen besturen en daardoor kunnen niet in alle regio's de auto's worden ingezet. Volgens de politie zijn er nu zeventig geleverd, maar de woordvoerder kan niet zeggen hoeveel er nu worden gebruikt.

Vervanger van de Volvo V70


Grootste herriestad van Nederland is Utrecht
Likeability of3

Grootste 'herriestad' van Nederland is Utrecht

Utrecht. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

VANDAAG, 09:21

De grootste herriestad van Nederland? Utrecht! De gemeente scoort het slechtst op geluidsoverlast, blijkt uit onderzoek naar omgevingslawaai van De Monitor en Pointer, vergeleken door KRO-NCRV.

Gemeenten zijn verplicht om iedere vijf jaar de geluidsbelasting in kaart te brengen. Het Europees Milieuagentschap verzamelt die cijfers. Daaruit blijkt dat 20 procent van de bewoners in Utrecht en omliggende gemeenten, zoals Nieuwegein en Houten, wordt blootgesteld aan niveaus van 55 tot 60 decibel per dag. Dat maakt Utrecht, in vergelijking met andere gemeenten, de meeste lawaaiige plek van Nederland.

De tweede plek is verrassend genoeg voor Hilversum. Je zou denken dat Amsterdam ergens hoog bovenaan staat, maar gek genoeg valt onze hoofdstad ergens in de middenmoot. Waar je naartoe moet verhuizen als je rustiger wil wonen? Almere. Daar wordt het minst geluidsoverlast gemeten. Ze zeggen niet voor niets: 'accepteren of naar Almere'...


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Marc Dutroux vraagt om vervroegde vrijlating'

ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:14

Marc Dutroux (62) probeert opnieuw vervroegd vrij te komen. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Op 17 oktober buigt de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich over de vraag. Dutroux zit in de gevangenis van Nijvel een straf van 23 jaar uit.

Zes moorden


Steeds meer 65-plussers werken nog: al een kwart miljoen

Steeds meer 65-plussers werken nog: al een kwart miljoen

In 2018 hadden 255 duizend 65-plussers betaald werk, een aantal dat in een stijgende lijn zit. /Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 08:00

Mensen worden steeds ouder én er komen steeds meer oudere mensen bij. Sinds 2003 nam het aantal 65-plussers zelfs met bijna de helft toe: van 2,1 miljoen naar 3,2 miljoen in 2018. En veel van hen werken nog. In 2018 hadden 255 duizend 65-plussers betaald werk, een aantal dat ook in een stijgende lijn zit. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Vooral 65-jarigen doen het goed op de arbeidsmarkt, ruim 1 op de 3 van hen werkt nog voor z'n brood. Maar ook 70-plussers werken nog, alhoewel de meeste werkende 65-plussers jonger zijn dan 70. In 2018 waren 88 duizend 70-plussers aan het werk.

Verhoogde AOW-leeftijd


Politie slingert 28 deelnemers trouwstoet op de bon in Amsterdam
Likeability of6

Politie slingert 28 deelnemers trouwstoet op de bon in Amsterdam

De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Amsterdamse politie heeft de bestuurders van 28 auto's in een trouwstoet op de bon geslingerd vanwege asociaal rijgedrag.

Dat gebeurde op de kruising van de Insulindeweg en de Sumatrastraat in Amsterdam Oost. De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep.

Ook staken ze vuurwerk af, maar omdat het niet duidelijk werd wie dat had gedaan werd niemand daarvoor bekeurd. Dat zegt een woordvoerder van de politie na berichtgeving van AT5.


like
user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen'
Likeability of3

Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen'

Donald Trump dreigt met de vrijlating van IS-gevangenen als Europese landen ze niet terugnemen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

President Donald Trump heeft de Europese landen op het hart gedrukt hun landgenoten terug te nemen die zich bij IS hebben aangesloten. Die zitten nu veelal gevangen in kampen in het noorden van Syrië, die door de VS financieel worden ondersteund.

„Op een gegeven moment zal ik helaas moeten zeggen, ofwel nemen jullie ze terug ofwel laten we ze vrij aan jullie grenzen”, zei Trump in het Witte Huis.

Grote dienst bewezen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces

Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces

Rechtbanktekening van strafzaak Marengo. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren verzetten zich tegen het weren van de pers bij de zaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi.

De zittingen in de strafzaak Marengo, zoals de zaak officieel heet, op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek, zo maakte de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekend. De journalisten zijn het principieel oneens met het besluit.

‘Belangrijk dat rechtsgang openbaar blijft’


'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25'

'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25'

/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. Dat meldt de politie vrijdag.

Eerder zei de politie dat de vermoedelijke schutter een jonge man van tussen de 16 en 20 jaar oud was.

Een woordvoerster van de politie zei dat de vermoedelijke leeftijd van de verdachte is bijgesteld op basis van tips die over de zaak zijn binnengekomen. Ze kon niets zeggen over het aantal tips dat de politie heeft gekregen.


Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen
Likeability of3

Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen

Sommige feestgangers droegen ruimtepakken en maskers van buitenaardse wezens. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een groep feestvierders is vrijdag naar Area 51 gekomen, de geheimzinnige testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Mensen verzamelden zich vrijdag bij het terrein in Nevada als reactie op het Facebook-evenement 'Storm Area 51'.

In juni maakte initiatiefnemer Matty Roberts het evenement op Facebook aan onder het motto 'zo'n grote groep kunnen ze niet stoppen', maar later zei hij een bestorming te ontmoedigen. „Ik wil alleen maar een feestje van weirdo’s bij elkaar in de woestijn.”

Gekke kostuums


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Eva Jinek stapt over naar RTL

Eva Jinek stapt over naar RTL

Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. Ze gaat samen met Beau van Erven Dorens late avondshow doen, waarbij ze ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening nemen.

Jinek (41) begint in januari en tekent een contract voor vier jaar. Dat maakt de zender vrijdag bekend.

'Een van de toppers in het vak'


wow
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar