Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Bruiloft in Den Haag extra duur na verkeersboetes

Je bruiloft moet een van de mooiste dagen van je leven zijn en daarom mag die dag ook best wat kosten. Het is alleen niet handig om jezelf op onnodige extra kosten te jagen. Toch gebeurde dit zaterdag bij een bruiloft in Den Haag, waar de politie zijn handen vol had aan het uitschrijven van boetes voor het asociale rijgedrag van een trouwstoet.

De waslijst aan overtredingen is flink, aldus een van de wijkagenten: „Bellen, onnodig geluid veroorzaken, rood licht negeren, niet de rijbaan gebruiken, geen richting aangeven. Dat zijn de overtredingen die wij gehoord hebben, maar er zijn waarschijnlijk veel meer bekeuringen geschreven”, zo zegt hij tegen Omroep West.

Zelf in de hand

Uiteindelijk is er niemand aangehouden, maar zijn er volgens de wijkagent van Bezuidenhout wel ‘vele bekeuringen geschreven’. „Je hebt zelf in de hand hoe duur je feestje wordt! Gedraag je in het verkeer, voor anderen moet het ook veilig blijven."

Zo’n vier maanden geleden gebeurde er iets soortgelijks. Ook toen is in Den Haag een trouwstoet meerdere keren op de bon gegaan, onder meer vanwege het negeren van een rood licht en onnodig links rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.