Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 feb 2019 / 09:00 uur

Britse vliegmaatschappij failliet door Brexit

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd, onder meer vanwege de brexit. De luchtvaartmaatschappij heeft dit zaterdagavond op haar website aangekondigd.

Vluchten onmiddellijk geannuleerd

Alle vluchten zijn met onmiddellijke ingang geannuleerd. Flybmi-klanten is gevraagd contact op te nemen met hun creditcardmaatschappijen, reisbureaus of Flybmi-partnermaatschappijen voor terugbetaling. De luchtvaartmaatschappij bood vluchten aan met zeventien vliegtuigen naar 25 Europese bestemmingen.

Er zijn volgens het bedrijf verschillende redenen voor het besluit, waaronder algemene problemen in de sector, maar ook het geplande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie eind maart. Hierdoor worden de kerosineprijzen hoger omdat Britse luchtvaartmaatschappijen gedeeltelijk worden uitgesloten van de handel in emissierechten door de EU. De aanhoudende onzekerheid heeft er ook toe geleid dat de luchtvaartmaatschappij waardevolle contracten heeft verloren.

https://twitter.com/wayne_runs/status/1097036241676193792

De luchtvaartmaatschappij heeft in totaal 376 mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en België. „Met pijn in ons hart hart moeten we deze onvermijdelijke aankondiging vandaag doen", aldus Flybmi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse vliegmaatschappij failliet door Brexit
Sluiten