Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Bond tegen vloeken bezorgd om De Luizenmoeder

In een open brief aan de AVROTROS heeft de Bond tegen Vloeken laten weten bezwaren te hebben tegen bepaald taalgebruik in de tv-serie De Luizenmoeder.

Onnodig pijnlijk

„In de eerste beelden van seizoen twee van De Luizenmoeder wordt de naam van Jezus namelijk meerdere keren op een vernederende en respectloze toon genoemd. Dit wordt door een groot aantal mensen als pijnlijk, onnodig en kwetsend ervaren", schrijft de bond.

„Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn als de naam van de persoon waar u zielsveel van houdt, degene die u altijd kan vertrouwen, of degene die er altijd voor u is, lacherig en met een sarcastische toon in het openbaar wordt vernederd? Veel christenen zien Jezus als hun redder, bevrijder, hun levensdoel en hun God."

Geen censuur

De bond heeft verder wel waardering voor De Luizenmoeder: „Het concept is goed en het is een leuke hilarische serie."

AVROTROS laat weten dat er aan de tweede reeks niks meer kan worden veranderd, omdat die al is opgenomen. De omroep denkt bovendien dat de klagers er anders over zullen denken als het reeds vrijgegeven fragmentje in zijn context wordt gezien. Verder regeren de „wetten van de satire" en wil de omroep geen censuur vooraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.