Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 feb 2019 / 10:49 uur

Bedrijfsuitje en kerstpakket worden aantrekkelijker

Je ziet je collega’s vaak meer dan je vrienden, dus is teambuilding niet onbelangrijk. Gelukkig voor je werkgever wordt het organiseren van zo’n bedrijfsuitje goedkoper, zo maakte staatssecretaris Menno Snel (Financiën) bekend. Ook de kerstpakketten zullen goedkoper worden.

Bedrijven mogen van de totale loonsom op dit moment 1,2 procent inhouden voor bedrijfsuitjes en dergelijke, zonder dat ze hiervoor iets aan de belasting moeten afdragen. Dit percentage gaat verhoogd worden naar 1,7 procent en geldt tot 400.000 euro.

Snelle rekensom

En dat heeft behoorlijk wat impact, zo rekent Snel snel even voor je uit. „Dat betekent dat sommige bedrijven zomaar 2000 euro meer aan mogelijkheden krijgen om de regeling toe te passen."

Het voorstel is tot stand gekomen na overleg met ondernemers, die in totaal een lastenverlichting van 100 miljoen euro krijgen. „We willen laten zien dat dit kabinet er ook voor het midden- en kleinbedrijf is, en daar willen we geld voor uittrekken."

VOG

Een ander voordeel dat om de hoek komt kijken, is dat de kosten voor een verklaring omtrent het gedrag (VOG) straks gedeclareerd kunnen worden. Het komt daarmee onder dezelfde regeling als reiskostenvergoeding en voor het werk aangeschafte smartphones en tablets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedrijfsuitje en kerstpakket worden aantrekkelijker
Sluiten