Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Banken verhogen kosten betaalpakketten opnieuw

Het hebben van geld, kost steeds meer geld. Uit eigen onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat banken steeds de tarieven voor het hebben van een betaalrekening en pinpas verhogen, zonder dat ze hiervoor meer leveren.

Flink duurder

Onder andere bij de opkomende banken ASN Bank en SNS zijn de betaalpakketten tien procent duurder geworden. Triodos gaat hier nog overheen met een verhoging van twintig procent.

Maar ook de grootste spelers in de Nederlandse bankenwereld verhogen per 1 april de kosten voor hun klanten. Zo verhogen banken als Rabobank het geld voor abonnementen die ze al leverden en moet je voortaan als je je pas verliest, daarvoor geld gaan betalen. ING verhoogt dit jaar niks, maar dat was de voorbije jaren wel al vaak het geval.

Meer voor minder

De Consumenten deed een peiling over de verhogingen onder 12.000 klanten. „Veel Nederlanders snappen niet dat zij steeds meer moeten betalen, terwijl de bank in hun ogen steeds minder levert”, zo luidt een van de conclusies tegenover het Algemeen Dagblad.

Nederlanders stappen niet heel vaak over van bank, zo blijkt verder. In de voorbije twee jaar wisselde ondanks de klachten slechts vier procent van bank. Het zou allereerst teveel moeite kosten, maar ook zouden „alle banken hetzelfde zijn", waardoor switchen niet als lonend wordt gezien. Een ander deel kan niet overstappen vanwege een hypotheek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.