Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Baby van 268 gram bij geboorte mag gezond naar huis

Wanneer baby’s geboren worden, wegen ze meestal tussen de 5 en 9 pond. Wat de betreft heeft er zich in Japan een wonder voorgedaan. Vijf maanden geleden kwam daar een jongetje ter wereld van 268 gram (iets meer dan een halve pond).

Zes pond

Destijds was hij schikbarend klein, zijn moeder was immers pas 24 weken zwanger, en paste hij gewoon in een mensenhand. Toch mag hij gezond en wel naar huis van de doktoren. Hij weegt inmiddels iets meer dan zes pond en eet normaal.

De baby vijf maanden geleden/ANP

Voor zijn moeder is het feit dat haar zoon mee naar huis mag een enorme overwinning na maanden afwachten. „Ik was erg onzeker of hij het zou overleven. Ik ben erg blij dat hij zo goed is gegroeid."

De artsen zijn eveneens verheugd en stellen dat dit aan alle ouders die bang zijn wanneer hun baby te vroeg geboren wordt, hoop moet geven. „Er is altijd de mogelijkheid dat baby’s gezond het ziekenhuis zullen verlaten."

Wereldrecord

Met zijn geboortegewicht van 268 gram is het jochie volgens het Keio University ziekenhuis in Tokio de lichtste baby ooit die gezond en wel het ziekenhuis heeft verlaten. Het oude record stond op naam van een Duitse baby die in 2009 als wezentje van 274 gram ter wereld kwam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.