Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 2 feb 2019 / 21:49 uur

Automobilisten uren vast bij Brennerpas door lawines

Op de Brennerpas tussen Italië en Oostenrijk staan automobilisten al uren vast. Door lawines is de bergpas in de Alpen al bijna de hele dag dicht. De ANWB raadt mensen aan om om te rijden via de Gotthardtunnel of de Reschenpas.

Een automobilist die er al sinds 10 uur ’s ochtends staat, vertelt dat hij niet bepaald de enige is. Volgens hem zouden er al duizenden automobilisten gedupeerd zijn en in de file staan, onder meer door slechte communicatie.

Routeplanner

„Niemand is ingelicht”, zo zegt automobilist Gerben van der Marel tegen de NOS. „Vanochtend hebben we nog de routeplanner gecheckt, maar daar stond geen enkele file aangegeven. Ja, een beetje vertraging ergens, maar niets dat ons waarschuwde voor dit.”

„Eigenlijk is dat stuitend", zo gaat Van der Marel verder. „We hebben het hier over een enorm belangrijke, misschien wel de belangrijkste bergpas van Europa. Je verwacht wel ergens hulp of inlichting, maar er is gewoon niemand te zien."

Mensen zijn dan ook uit hun auto gestapt en wandelen over de snelweg, zegt Van der Marel. "Dan zie je ze rennen naar een tankstation om eten of drinken te halen. Niemand had zich voorbereid op een nacht doorhalen hier."

Reageer op artikel:
Automobilisten uren vast bij Brennerpas door lawines
Sluiten